Rogán Antalnak a koffein iránti vágya okozott kellemetlen perceket

Az Index pénteken közölt egy hosszabb oknyomozó cikket Rogán Antal titokzatos segítőjéről, Kertész Balázsról. A lap videofelvételekkel bizonyította, hogy nemcsak a tárcavezető, hanem a kormányhoz sehogyan sem kapcsolható Habony Árpád is egyeztetett már Kertész Balázs irodájában.

Lelepleződött Rogán Antal sötét oldala és üzleti köre

Ma biztosan nem lesz jó napja Rogán Antalnak, az Index ugyanis hosszú hónapokig nyomozott sötét dolgai után. Ahogy egyre jobban ásták bele magukat az ügyekbe, úgy pottyantak ki az újabb és újabb csontvázak a szekrényből. Úgy tűnik, hogy egy régi bizalmasa, a múlt héten táskás emberének nevezett Kertész Balázs kezében futnak össze a szálak.

Az Indexnek azonban Rogán Antal letagadta a találkozók tényét, így a hvg.hu is érdeklődött a Kabinetirodánál.

  • A miniszter mit csinált az Aulich utcában?
  • Pontosan mit cáfoltak az Indexnek (hogy ott járt a miniszter vagy hogy tárgyalt Kertésszel)?
  • Miért állították, hogy a képviselőségen kívül nincs köze a két embernek egymáshoz, ha fénykép bizonyítja, hogy Kertész ott volt Rogán beiktatásán?
  • Az ezt egyértelműen bizonyító képet miért távolították el a Facebookról, illetve hogy miért pont Kertész feleségének cégére bízták a találmány hasznosítását?

A minisztérium a lapnak válaszul azt írta, Rogán Antal Kertész Balázst a Belvárosi Önkormányzatból és a Fidelitasból ismeri, ahol együtt voltak alapítók és Gyürk András első elnöksége idején alelnökök. Az Indexnek állításuk szerint azt cáfolták, hogy Rogán üzleti kapcsolatban állna Kertésszel, illetve hogy ő volt az esküvői tanúja.

"Semmi problémát nem látunk abban, hogy egy régi ismerőshöz miniszter úr időnként felugrik egy kávéra. Az viszont érdekes, hogy ezen magánprogramok szinte mindegyikén jelen van az Index videósa, ami felveti a tiltott megfigyelés gyanúját."

A találmány hasznosításáról a feltalálótársak döntöttek -tette hozzá a minisztérium. Arra nem válaszoltak, hogy miért törölték a Facebookról azt a képet, amelyen Kertész Balázs felismerhető Rogán Antal beiktatásán, írta a hvg.hu.