A Kormányhivatal szabott ki bírságot Rogán Cecília tihanyi építkezésén

A Kormányhivatal szabott ki bírságot Rogán Cecília tihanyi építkezésén

Örökségvédelmi bírságot szabott ki és megtiltotta az építőipari kivitelezési tevékenységet a Veszprém Megyei Kormányhivatal Rogán Cecília tihanyi hegyoldalban lévő telkén – számol be Hadházy Ákos közérdekű adatigénylése nyomán.

Rogán Antal exnejének valószínűsíthetően engedély nélküli építkezéséről már februárban azt írta a 444.hu, hogy a mintegy 2000 négyzetméteres telken fekvő nyaralót a földdel tették egyenlővé, hogy annak helyén egy új villát húzzanak fel. Hadházy az utóbbi időszakban többször is érdeklődött az illetékes hatóságoknál az ott zajló munkálatok jogszerűségéről. Érdemi információt most először kapott az említett Kormányhivataltól, eszerint az építkezésen valóban folyhattak engedély nélküli tevékenységek, de hogy pontosan mik, az nem.

Hadházy erről szóló bejegyzésében úgy látja, a válasz – amihez a hatóság a járványra hivatkozva húzta az időt – kellően ködös, mivel „egyrészt ír arról, hogy büntettek és az építkezés leállítására szólítottak fel, de azt is írja, hogy az eddigi tevékenység nem volt engedélyköteles (nyilván a bontásra gondol)”.

A független országgyűlési képviselő azt is leírja, szerinte Rogán Cecília 

tudta, hogy illegálisan építkezik, ezt egy három méteres paravánnal próbálta leplezni...

Mindenesetre a korábban a 444.hu által megkérdezett építész szerint 300 négyzetméter hasznos alapterületűnél nem nagyobb lakóépület építési engedély nélkül is felhúzható, legfeljebb ha utólag kiderül, hogy valami szabálytalanul zajlott, akkor a hatóság eljárást kezdeményezhet és büntetést szabhat ki. A telek méretéből adódóan azonban 300 négyzetméteresnél nagyobbat nem lehetne építeni. Egyelőre azt azonban nem tudni, a bírságok ellenére folytatódik-e az építkezés.