Róna: Úgy tűnik, Magyar Péterrel egyetlen vitán sem tudunk érveket ütköztetni

Róna: Úgy tűnik, Magyar Péterrel egyetlen vitán sem tudunk érveket ütköztetni

A Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője sajnálja, mert minden elismerése mellett épp azokban a kérdésekben egyre inkább nem ért egyet vele, amelyek érintik hazánk kapcsolatát az EU-val.

Szeretném meggyőzni, hogy az az orbáni EU-ellenes es oroszbarát politika – amely szerint hazánk küldetése az EU-ban az, hogy mi legyünk „a homok a gépezetben, a tüske a köröm alatt, a bot a küllők között” – pont az a hozzáállás, amiért az Európai Néppárt kitessékelte a Fideszt soraiból - írja Facebook oldalán Róna Péter.

A Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője úgy véli:

Magyar Péter tévúton jár, amikor „nagyjából egyetért” ezzel a nézettel. Ha ezt fenntartja, nem fog bejutni sem a Néppártba, sem bármelyik befolyásos frakcióba, nem fogja hazahozni az EU-s pénzeket, összességében nem fog semmit sem elérni.

Lesz tehát az Európai Parlamentben a Fidesz mellett még egy érdekérvényesítéssel nem rendelkező magyar delegáció - tette hozzá.

A közgazdászprofesszor arra is kitért: Magyar Péter most bejelentette 21 pontos programját, amivel pártja az EP-be készül. Sajnos a 21 pont között egy sincs, ami az EU-Parlament munkakörébe tartozna.

Igen, Orbántól meg kell szabadulnunk, de kapcsolatunkat az EU-val komolyan kell vennünk, mert ha az összeomlik, mit sem fog számítani, hogy Orbántól megszabadultunk. Jön majd helyébe V. Orbanov

- zárja sorait Róna Péter.

(Címlapkép: Róna Péter - Béli Balázs/Alfahír)