Figyelmeztető lövésekkel állítottak meg egy nagyobb migránscsoportot a magyar határnál

Figyelmeztető lövésekkel állítottak meg egy nagyobb migránscsoportot a magyar határnál

Egy nagyobb migránscsoport próbált meg jogellenesen Magyarország területére bejutni Csongrád megyében, a rendőrök megakadályozták őket. Egy szolgálatban lévő fegyveres biztonsági őr több figyelmeztető lövést adott le - írja a Police.hu. 

A rendőrség információi szerint egy nagyobb migránscsoport 2020. január 28-án 5 óra 30 perc körül a Röszke Közúti Határátkelőhely két oldalán közel, egy időben próbált meg jogellenesen az ország területére bejutni.

A zárva tartó határátkelőhely őrzését végző fegyveres biztonsági őr ezt észlelve három figyelmeztető lövést adott le.

A helyszínre irányított járőrök körülbelül 60 fő bejövetelét akadályozták meg, 4 főt feltartóztattak, a területet pedig lezárták.

Frissítés:

Az ellenzéki pártok közül a Jobbik reagált a hajnali eseményekre. A párt közleményét változtatás nélkül közöljük. 

A Jobbik az egyetlen párt, aminek ugyanaz az álláspontja 2010 óta: határőrség, határőrség, határőrség. Vissza kell állítani azt a szervezeti egységet, amelyet a Gyurcsány-Bajnai kormány megszüntetett annak idején, az Orbán-kormányok viszont nem állították vissza. Minden tiszteletünk azoké a fegyveres őröké, megbízottaké, akik a magyar határt védik – fontos feladatot látnak el, de talán megállapodhatunk abban, hogy biztonsági őrök, rendőrök, honvédek helyett határőrség keretein belül erre, speciálisan kiképzett egységeknek kell ellátniuk hosszútávon ezt az elképesztően fontos feladatot és nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy mindenféle bevándorlási, bevándoroltatási technikát vizsgáljon ki Magyarország!

- áll a párt közleményében.