Sas Zoltán: „A kormány ne spóroljon a magyar rendőrök biztonságán!”

Sas Zoltán: „A kormány ne spóroljon a magyar rendőrök biztonságán!”

A nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke hívta fel a figyelmet a rendőri hivatás veszélyeire, amit a képviselő szerint a megfelelő felszereléssel lehet megelőzni. Az újbudai rendőrgyilkosság kapcsán ismét felmerült, hogy milyen biztonsági tényezők védhetik meg az intézkedő rendőröket a hasonló esetek során.

A korábban rendőrtisztként helytálló Sas Zoltán felidézte, hogy egy országúton kitört lövöldözés után írásban kérdezte Pintér Sándor belügyminisztert arról, hogy rendelkezik-e megfelelő mennyiségű és minőségű golyóálló mellénnyel a rendőrség?

Azt a választ kaptam, hogy van megfelelő számban ilyen mellény, a kocsi csomagtartójában... Szerintem jobb helyen lenne a rendőrjárőr testén

- tette hozzá Sas Zoltán.

Rendőrgyilkosság: Esélyt sem adott a gyilkos a leszúrt rendőrnek

Az Alfahír úgy értesült, hogy szíven szúrta az elkövető csütörtök este a vele szemben intézkedő rendőrt. Lapunk is beszámolt az újbudai rendőrgyilkosságról, amikor a tettes Budapest XI. kerületében - egy Lecke utcai társasházban - egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és be akar jutni az ingatlanba.

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint a sokkoló egy jó és hatékony eszköz, mert viszonylag távolról lehet ártalmatlanná tenni vele bárkit, viszont sokba kerül a lövedék.

Ennek a kilövőfejnek az ára 100 euró, de sajnos a rendőrség költségvetése ezt nem feltétlenül fedezi, tehát igyekeznek ezen spórolni. Ugyanaz a válaszunk mint korábban, a kormány ne spóroljon a magyar rendőrök biztonságán!

Sas Zoltán a rendőrgyilkosságról: A magyar rendőrséget is fel kellene szerelni testkamerákkal

Sas Zoltán, a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke pénteki Facebook-bejegyzésében reagált az újbudai rendőrgyilkosság tragédiájára. Ismert, szolgálatteljesítés közben meghalt Baumann Péter rendőr főtörzsőrmester, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, akit lapunk információi szerint egy támadó késsel szíven szúrt csütörtök este Újbudán. A Jobbik országgyűlési képviselője kifejtette: "Megszámolni sem tudom, hogy rendőrtisztként hány olyan bevetésen vettem részt, amikor fegyverek kerültek elő.

Sas Zoltán kitért a szimulációs lőgyakorlatok, illetve az egyéb gyakorlatok fontosságára, mert sajnos egyre több a rendőrökkel szembeni erőszakos fellépés. A képviselő kezdeményei tovább, hogy a rendőrök szolgálaton kívül is hordhassák az önvédelmi lőfegyverüket, hiszen egy bűncselekmény során a rendőr szolgálatba helyezi magát.

Az újbudai rendőrgyilkosság nyomán Sas Zoltán úgy véli: addig, amíg a tényfeltáró vizsgálat le nem zárul, nem szabad a tragikus esettel kapcsolatosan felelőtlen kijelentéseket tenni.

Nem tudjuk, hogy mi történt pontosan a helyszínen, hiszen nem voltunk ott, és nem vagyunk a vizsgálóbizottságban sem

- tette hozzá.