Schwarcz-Kiefer Patrik az OLAF-hoz fordult a vidékfejlesztési pályázatok visszásságai miatt

Schwarcz-Kiefer Patrik az OLAF-hoz fordult a vidékfejlesztési pályázatok visszásságai miatt

Megígértem, megtettem: a vidékfejlesztési pályázatok kapcsán tapasztalt visszásságok miatt az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordultam. Több, mint furcsa ugyanis, hogy a legnagyobb nyerteseknek ilyen-olyan módon közük van a Fideszhez

- jelentette be közösségi oldalán Schwarcz-Kiefer Patrik, az Egységben Magyarországért jelöltje Baranya megye 3. számú választókerületében.

A Jobbik politikusa három ügyre hívta fel a figyelmet:

  • A Villány polgármestere, Mayer István ügyvezetése alatt álló cégek 10,5 milliárd forintnyi támogatást nyertek el többek között vadászházra és sertéstelepre, amely a Villányra eső 14,5 milliárdos támogatás több mint kétharmada.
  • Sombereken Kaitz Ákosnak, Somberek alpolgármesterének családja volt rendkívül sikeres a pályázati pénzek elnyerésénél, hiszen több mint 5 milliárd forintot nyertek, emellett pedig Dr. Horváth Zoltán, a Baranya megyei kormányhivatal vezetőjének családjához köthető Foetus-Car Kft. 600 millió forintot nyert a vidékfejlesztési pályázatokon ugyanitt. 
  • A Mohács fideszes polgármesteréhez, Pávkovics Gáborhoz köthető családi vállalkozás is kapott egymilliárd forintot a vidékfejlesztési támogatás keretéből baromfitelepre Geresdlakon.

A villányi polgármester saját bevallása szerint havi 250-300 órát robotol, vagyonnyilatkozata alapján több cégnél mindenféle fizetség nélkül

Ahogy arról korábban az Alfahíren beszámoltunk, vadászházra, sertéstelepre és számos más fejlesztésre nyertek el 10,5 milliárdnyi pályázati forrást a fideszes támogatást élvező független Mayer Istvánvillányi polgármester által vezetett cégek. Ez a Villányba az elmúlt időszakban érkező mintegy 14,5 milliárd forintnyi állami vidékfejlesztési támogatás több mint kétharmada, tehát egy igen jelentős hányadról beszélhetünk.

Remélem az OLAF megcáfolja Pávkovics Gábor kijelentéseit, miszerint ezek a pénzek jó helyre mentek

- zárta posztját az ellenzéki politikus.