Schwarcz-Kiefer Patrik: Közvetlen brüsszeli segítséget a fejlődni képtelen európai régióknak!

Schwarcz-Kiefer Patrik: Közvetlen brüsszeli segítséget a fejlődni képtelen európai régióknak!

Az Európai Bizottság 8. jelentését a gazdasági, szociális és területi kohézióról véleményezte legutóbbi plenáris ülésen a Régiók Európai Bizottsága. A jelentés fontos megállapításokat tartalmaz, amiben a statisztikák alapján látszik Magyarország leszakadása a régió országaitól. És az országon belüli különbségek is jelentősen nőttek.

A Baranya megyét is magába foglaló Dél-Dunántúli régió például több mint 10 éve fejlődési csapdában van. Baranya megyei képviselőként ez nem számít akkor újdonságnak, de látva, hogy brüsszeli szinten is kimutatott a Dél-Dunántúl tragédiája mégis kijózanító.

Azt a szakmai tudást, ami felhalmozódott Brüsszelben elsősorban az európai problémák megoldására kellene fordítani. Látva, hogy a központosító kormányok sorra csődöt mondanak azt javasoljuk, hogy az Európai Bizottság közvetlenül segítse tudással és anyagi forrásokkal a legnehezebb helyzetben levő európai régiókat!"

- írja sajtóközleményében Schwarcz-Kiefer Patrik, a Régiók Bizottságának jobbikos tagja. A teljes, angol nyelvű jelentés itt olvasható.

Ide kattintva pedig megnézheti a politikus videós beszámolóját.