Schwarcz-Kiefer Patrik lemondásra szólította fel a villányi polgármestert a helyi gyógyszertárral kapcsolatos helyzet miatt

Schwarcz-Kiefer Patrik lemondásra szólította fel a villányi polgármestert a helyi gyógyszertárral kapcsolatos helyzet miatt

Villányban kilenc hónapja zárva van a gyógyszertár és most már azt is tudjuk, hogy miért. Mayer István, Villány polgármestere és az ő hivatala mindent megtett annak érdekében, hogy szabotálja a Szársomlyó Gyógyszertár újranyitását

- jelentette ki Schwarcz-Kiefer Patrik, az Egységben Magyarországért jelöltje Baranya 3-as számú választókerületében közösségi oldalán közzétett videójában.

A villányi polgármester saját bevallása szerint havi 250-300 órát robotol, vagyonnyilatkozata alapján több cégnél mindenféle fizetség nélkül

Ahogy arról korábban az Alfahíren beszámoltunk, vadászházra, sertéstelepre és számos más fejlesztésre nyertek el 10,5 milliárdnyi pályázati forrást a fideszes támogatást élvező független Mayer Istvánvillányi polgármester által vezetett cégek. Ez a Villányba az elmúlt időszakban érkező mintegy 14,5 milliárd forintnyi állami vidékfejlesztési támogatás több mint kétharmada, tehát egy igen jelentős hányadról beszélhetünk.

A Jobbik politikusa szerint az állhat a kialakult helyzet hátterében, hogy dr. Mayer Évát, a polgármester rokonát és villányi önkormányzati képviselőt helyzetbe hozzák. Ennek következtében pedig egy több mint 40 ezer ember életét követelő járványos időszakban több ezer ember gyógyszerellátása nem volt megoldott a településen az ellenzéki politikus szerint.

Az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje ezért felszólította őket, hogy mondjanak le minden tisztségükről és soha többé ne kerüljenek a villányi közélet közelébe.

A Villányra eső 14,5 milliárdos támogatás több mint kétharmada a polgármester cégeihez esett be

Vadászházra, sertéstelepre és számos más fejlesztésre nyert el 10,5 milliárdnyi pályázati forrást a fideszes támogatást élvező független Mayer István, Villány polgármestere, ahogy az a pályázati dokumentációkat tartalmazó kormányzati honlap adataiból leszűrhető. Arról ma délelőtt számoltunk be, hogy Schwarcz-Kiefer Patrik, a Jobbik által indított közös ellenzéki jelölt mai sajtótájékoztatóján elmondta, elszámoltatná Mayer Istvánt.

Előtte azonban még két másik dolgot is meg kell tenniük Schwarcz-Kiefer Patrik szerint: egyrészt vonják vissza azokat az engedélyeztetési eljárásokat, amelyekkel akár még egy évig elhúzódhat a gyógyszertár kálváriája, másrészt álljanak ki a villányi emberek elé és kérjenek bocsánatot például attól az idős embertől, akinek Siklósra kellett buszoznia a havi gyógyszeréért.