Kilövési engedély: Orbán hűséges feltapsolója nekirongyolt a kormánykritikus Navracsics Tibornak

Semjén Zsolt a szabadkőművességről is beszélt.

Nehezen viseli a KDNP nevű Fidesz-utánfutó első embere (és nyilván főnöke, Orbán Viktor is), hogy korábbi miniszterük, a ma EU-biztos Navracsics Tibor finoman szólva sincsen elájulva a kormány szakadatlan sorostervezésre épülő politikájától.

Semjén Zsolt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában arra reagált, hogy Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos pénteken Budapesten azt mondta, az Európai Bizottság saját logikája alapján alakítja migrációs politikáját, 

"a Soros-terv nem szerepel a bizottság munkatervében".

A miniszterelnök-helyettes felhívta a figyelmet arra, hogy az európai vezetők Jean-Claude Junckertől, az Európai Bizottság elnökétől kezdve meghallgatják az EU-ban Soros Györgyöt, aki előttük mondja el programját. 

Az a helyzet, hogy Soros György "kezében és zsebében tartja azt a világot", amelyben Navracsics Tibor munkája van - fogalmazott.

Semjén Zsolt hangsúlyozta:

a hazájához hű az ember, egy szervezethez, munkaadóhoz lojális, ezért arra kérte Navracsics Tibort, hogy a hűség fogalmát gondolja át a nemzet és egy nemzetközi szervezet között. Hozzátette, reméli, hogy ez a megszólalása egy "újságírói félremagyarázás következménye".

Egyébként állítólag Semjén Zsolt egy értelmes ember, sőt, önmaga szerint is saját nyelvezete „Aquinói Szent Tamás és Rejtő Jenő elegye”.  

Szóval, Semjénnek tudnia kell, és nyilván tudja is, csak ez most nem számít, hogy egy EU-biztosnak pontosan meghatározott keretek között kell végeznie a feladatát. 

Az Európai Bizottság honlapján elérhető információk szerint:

"Noha a biztosokat az egyes tagországok delegálják a Bizottságba (mindegyik tagállamnak egy biztosa van), a feladatuk az, hogy az EU egészének, ne pedig a saját országuknak az érdekeit képviseljék."

Ezért tehát a Navracsicson számonkérni, hogy "a hűség fogalmát gondolja át a nemzet és egy nemzetközi szervezet között", több, mint sportszerűtlen. 

Egyébként a KDNP-vezér szót ejtett arról is, hogy 

a migrációs válság kiinduló oka a szabadkőművesség, amelynek volt "jakobinus, bolsevik verziója", és a "sokadik leágazása ez a Soros-féle szélsőliberális dolog", amely "szívéből gyűlöli a keresztény hagyományokat", és ha lehetséges, még jobban gyűlöli a nemzetállamokat.

Azt is mondta, hogy bár az iszlám nagy kultúra, nem része az európai civilizációnak, különösen nem a magyar kultúrának, amely 

"az iszlámmal szemben definiálja önmagát mint a keresztény Európa védőpajzsa".

A párhuzamos társadalmakról szólva azt mondta, ha egy, a befogadó ország nyelvét nem ismerő, egyre frusztráltabb migráns 

"megerőszakol egy tízéves német kislányt, az apja agyonlövi, erre lázadás lesz a bevándorlók között", megtámadnak egy német falut, az megvédi magát. "Ezt fogják nézni Malmőtől Marseille-ig, és égni fognak a külvárosok."