Semmilyen teendője nincs a Fidesznek?

A Fidesz-frakció szóvivője szerint semmilyen tennivalójuk nincs a Kubatov-botrányok ügyében, az pedig „családi kérdés”, hogy Orbán Viktor apósa III/III-as ügynök volt.

Az elmúlt időszakban számos botrányos ügy látott napvilágot a Fidesszel kapcsolatban, ezért elmentünk Tuzson Bence frakciószóvivő sajtótájékoztatójára, hogy feltehessük kérdéseinket.
 
Elsőként arról érdeklődtünk, hogy kivizsgálják-e az újabb Kubatov-botrányokat, továbbá támogatják-e a Jobbik választási etikai kódexre tett javaslatát. „Úgy gondoljuk, hogy a választási kampány, a választás teljesen törvényes formájában zajlott le” –  mondta az alfahir.hu kérdésére Tuzson Bence. A Fidesz-frakció szóvivője szerint „semmilyen olyan dolog nem történt a választási kampányban, ami választási jogsértést jelentett volna, főleg a Fidesz aktivistáinak részéről, vagyis nem gondoljuk, hogy ebben bármilyen kötelességünk lenne”.
 
Pedig, mint arról a 444.hu cikke alapján beszámoltunk, egy korábban ebben részt vevő fiatal elmondása szerint a Fidesz pártigazgatójához köthető Szabad Európa Csapat aktivistái plakátokat tépkedtek, illegális adatgyűjtéssel éltek a tavalyi választásokon.
 
Szintén beszámoltunk arról, hogy ebben a csoportban is feltűnt a pénzhamisítási ügybe keveredett Veress Áron, a Fidesz Ifjúsági Tagozatának elnöke. Tuzson Bence a fideszes politikusoktól már többször elhangzó állítást ismételte meg, mondván Veress Áron már „jó ideje” nem tagja a pártnak, a Fidesz kizárta őt soraiból, ezért ezzel kapcsolatban „semmilyen teendője nincs a Fidesznek”. Tuzson szerint az IT „jelen pillanatban nem is működik”.
 
A szóvivőtől megkérdeztük azt is, mit szólnak ahhoz, hogy egy mai cikk alapján Orbán Viktor miniszterelnök apósa III/III-as ügynök volt. Tuzson Bence közölte, ezt semmilyen formában nem szeretné kommentálni. Annyit azért hozzátett, hogy ez „családi kérdés”, és „ezt meg is lehet kérdezni az Orbán családtól”. A képviselő szerint „ilyen pletykák időnként mindenkivel kapcsolatban felvetődnek, én mindig érdeklődéssel hallgatom az ilyen típusú összeesküvés-elméleteket, de nem sok valóságalapot tulajdonítok nekik.”