Simicskát akarja szívatni a kormány, több tízezer ember ihatja meg a levét

Az Index korábban megszerzett egy szakmai körökbe kiszivárgott tervezetet, melyből kiderül, hogy a kormány beavatkozna a kültéri reklámpiacba. Leszereltetnék az összes óriásplakátot, aztán újraosztanák a piacot. Hivatalosan azért, hogy csökkentse a "virtuális szennyezést", valószínűleg inkább azért, hogy a piacon prosperáló Simicska lába alól kihúzzák a talajt és valamely kormányközeli üzletember vásárolja be magát az üzletbe.
 

Bővül a Habony-művek: megszerzik az óriásplakátokat is?

Bekebelezné az Orbán-kormány a plakátpiacot is. De ne aggódjunk, ezt is csak a mi érdekünkben teszi meg -így óv minket a vizuális környezetszennyezéstől. Szóval, aki arra gondolt, hogy esetleg ezt a kommunikációs csatornát is saját kampány céljaira, illetve a haveri cégek kitömésére használná fel a kormányzat, az nagyot téved.

 
Csakhogy Simicska mellett ezt több tízezer ember is megszívná. A Magyar Reklámszövetség figyelmeztet:
 
- A 46 ezer plakát jelentős része magánterületen helyezkedik el. Ha ezeket tényleg megszüntetik, akkor 52 ezer embertől vesznek el bevételi forrást.
 
- Számos cég juthat csődhelyzetbe, több ezer ember állása kerülhet veszélybe.
 
- Sokat veszítenének az önkormányzatok is: a leszerelés 4-5 milliárdot emészthet fel, a teljes intézkedés miatt pedig összesen 10-12 milliárdos nagyságrendű bevételtől esnek el az önkormányzatok és az állam.