A kormánypárti politikus szerint is sokat ártott Simonka büntetőügye a Fidesznek

A kormánypárti politikus szerint is sokat ártott Simonka büntetőügye a Fidesznek

Simonka Györgyöt többek között korrupciós bűncselekmény elkövetésével vádolták meg és az ügyészség nyolc és fél év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben, így a „csatateret” jelentő, Békés megye 4. számú választókerületében nem őt, hanem Erdős Norbertet, az agrártárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárát indítja a Fidesz.

„Az említett büntetőügy miatt tagadhatatlan, hogy sokan elpártoltak a Fidesztől, nem titok, hogy csökkent a Fidesz-szervezetek száma is az elmúlt időben. Ezen dolgozni kell, ez külön kihívás lesz”

– vélekedett Erdős a 24.hu-nak adott interjújában és hozzátette, hogy 2014-ig Simonka jól szervezte a helyi Fideszt, és rengeteg embert ért el, nagy létszámban mozgatott aktivistákat is.

A kormánypárti politikus, leszögezte, hogy semmilyen viszonyban nem áll elődjével, hiszen korábban 2019-ig az Európai Parlament képviselője volt, így lényegében „nem is volt itthon”.

Erdős szerint, amennyiben megválasztják és ő lesz a térség országgyűlési képviselője, akkor sem az ő feladata lesz, hogy a Simonka György nevéhez köthető beruházásokat felülvizsgálja.

„Akinek az a dolga, hogy nyomozzon, az nyomoz, akinek az a dolga, hogy feljelentést tegyen, az megteszi. Az én dolgom a térség képviselete lesz, ha bizalmat kapok, sőt már most is ezt teszem”

– fogalmaz a fideszes politikus.

Erdős a beszélgetés során arra is kitért, hogy bár jelenleg még Simonka a választókerületi elnök, de egy „a jövőben változni fog”.