Simonka elérhetett egy olyan törvénymódosítást, ami csökkentette a büntethetőségét?

Simonka elérhetett egy olyan törvénymódosítást, ami csökkentette a büntethetőségét?

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő írja Facebookon, hogy a bűnszervezet irányításával vádolt Simonka György ügyészségi vádiratában olvasható egy arra vonatkozó részlet, ami szerint a fideszes politikus sikeresen lobbizott egy olyan törvénymódosításért, ami csökkenthette a vádpontokban megfogalmazottak büntetőjogi következményeit.

A független képviselő egyéb furcsaságokat is kiszúrt:

Azonban az biztos, hogy Polt itt is beavatkozhatott a főnöke védelmében. A vádiratban ugyanis erről az elképesztő tényről csak az összefoglalóban van említés, a vádpontok között azonban csak a NAV nyomozók megvesztegetéséről van szó (IV. Vádpont) A vádirat végén szemérmesen megbújva azonban az szerepel, hogy TOVÁBBI KÉT VESZTEGETÉSI ÜGYET ELKÜLŐNÍTETTEK a januárban kezdődő per tárgyától. Így a törvényhozás megvesztegetésének ügye még jó ideig homályban maradhat. Melyik törvény módosítását rendelte meg Simonka és kitől?! Mindenesetre országgyűlési képviselőként feltettem pár kérdést Poltnak az ügyről.

A jobbikos Szilágyi György is kommentálta más ügyek mellett ezt is, mikor arról írt közösségi felületén, hogy 

a Fidesz maffiaszerűen működik és hogy ennek a bűnszervezetnek a feje, a "Capo di tutti Capi", a "főnökök főnöke" maga Orbán Viktor.

Megszavazta a parlament: Simonka György megúszhatja a maffiavádat

Néhány nappal ezelőtt kérdeztük, hogy vajon melyik országgyűlési képviselő fog előbb bíróság elé kerülni, az LMP-s Demeter Márta vagy a fideszes Simonka György. Nos, egyelőre nincs győztese a mentelmi joguktól megfosztott politikusok versenyének, azonban a kormánypárti politikus helyzete javulni látszik.