Legfőbb ügyész: majd' egymilliárd forint kárt okozott eddig Simonka cége

A Magyar Nemzet írt arról, hogy összesen 973 millió forint kárt okozott Magyarország és az Európai Unió költségvetésének a Magyar Termés TÉSZ Kft., vagyis az a társaság, amelyik Simonka György, a Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselőjének tulajdonában van.

Erről levélben tájékoztatta Polt Péter legfőbb ügyész Hadházy Ákost (LMP). Az is kiderült, hogy a csaknem egymilliárd forintos kárt eddig nem térítette meg senki, s az összeg a nyomozás során akár emelkedhet is. A Központi Nyomozó Főügyészség egyébként költségvetési csalás gyanúja miatt folytat nyomozást Simonka György rokonainak és cégeinek érintettségével. A kormánypárti képviselőt viszont védi a mentelmi joga.

Az ügyben eddig 11 személyt gyanúsított meg az ügyészség, közülük ketten vannak előzetes letartóztatásban - írta a lap.

„Most ezek a fideszesek vannak, akik Simonkával, Ali Babával és a nyolcvan rablóval közreműködnek"

A Magyar Nemzet írt a legújabb a Békés megyei Fideszen belüli hatalmi (és pénzügyi) harcról. Kiderült ugyanis, hogy hamarosan vádat emelhet a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség: Polt Péter tájékoztatása alapján négy gyanúsítottja van a Helyi Termék Gazdaságfejlesztő Klaszter Kft.-nél költségvetési csalás miatt indult eljárásnak. Az ügyben az adóhivatal április végén javasolt vádemelést.