Még sohasem volt ilyen gagyi egy nemzeti konzultáció?

Akár a kedvenc háziállatunk nevében is szavazhatunk.

A HírTV Célpont műsorának riportere például egymaga 81 alkalommal töltötte ki a Soros-terv elleni nemzeti konzultációt.

@rwgh.hu, @freemail.com, @rfgtttwgh.hu

- ezekről az email címekről is elfogadta a rendszer a kérdőíveket. A nevekkel sem kellett bajlódni, minden átcsúszott a rendszeren, ráadásul a Soros-szavazás bűncselekményekre is lehetőséget ad, a visszaigazolás hiánya miatt ugyanis bárki nevében ki lehet tölteni a nemzeti konzultációt. Akár a teljes rokonság vagy szomszédság, de akár a háziállat nevében is szavazhat, akinek ehhez szottyan kedve - tudható meg az oknyomozó műsor péntek esti adásából.

Kipróbáltuk: Annyiszor töltheti ki a kormány kamukonzultációját egy ember, ahányszor csak akarja

Amikor ma reggel olvastam az Indexen, hogy egy személy valószínűleg többször is gond nélkül megállíthatja Brüsszelt a digitális térben, először szkeptikus voltam. Ennyire talán csak nem szaladt el a ló nemzetmentő kormányunkkal, és még csak véletlenül sem akarhatják ennyire átlátszó módon befolyásolni a rendkívül hiteles kérdéssorra adott válaszok végeredményét és a közvéleményt.

Ugyanakkor már a bevándorlás ellenes nemzeti konzultáció kapcsán is felmerültek hasonló aggályok. Akkor

Pénztáros Lőrinc, Hörcsög Andy, Médiamogul Árpád néven is konzultáltunk,

azaz rész vettünk ebben a színjátékban.

Egyébként a Célpontnak nyilatkozó szakértők szerint egy új online Kubatov-lista épül, mivel a Miniszterelnöki Kabinetiroda tárolja az email-címeket, és alapvető biztonsági elemek hiányoznak a rendszerből.