Navracsics Tibor ismét megerősítette: nincs semmiféle Soros-terv

Elszomorító: "a Soros-terv nem szerepel a bizottság munkatervében".

Navracsics Tibor, aki jelenleg oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos, korábban a Fidesz parlamenti frakcióját vezette, amúgy pedig közigazgatási és igazságügyi miniszter és kormányfőhelyettes is volt, a napokban egyszer már sikeresen

kiherélte a kormánypárt választási kampányának egyetlen ígéretét: miszerint Orbán Viktor megállítja korábbi mentora, Soros György tervét.

„Én ezt a választási kampány retorikájának tartom, az Európai Bizottságban nincsen ilyen, nem beszélünk ilyenről, és a bizottság munkatervében nem szerepel ilyen feladat”

- jelentette ki szeptember végén a Soros-tervről Navracsics.

Egyébként a pénteki beszélgetésen a biztos az MTI szerint azt is kijelentette: a magyar belpolitikai életet nem kívánja minősíteni. A bizottság távol tartja magát a belpolitikától, így a magyar választási kampányban sem szólal meg – közölte. Majd hozzátette:

"a Soros-terv nem szerepel a bizottság munkatervében".

Németh Szilárd nagyon kiakadt Navracsics Tiborra: elvinné őt egy tranzitzónába

Németh Szilárd sorosozni ment az Atv-be, azonban némileg kizökkent, amikor már rögtön az interjú legelején szóba került Navracsics Tibor aznapi kijelentése. A Fidesz frakció egykori vezetője, korábbi közigazgatási és igazságügyi miniszter, illetve kormányfőhelyettes ugyanis azt állította, hogy a Soros-terv nem több egy választási kampányfogásnál.

Navracsics Tibor szerint a bizottság hozzászokott már, hogy belpolitikai vitákban a felek pro-kontra érvként hivatkoznak rá, illetve bizonyos ügyekben az uniós testületet vádolják. A bizottság migrációs politikája sok bírálatot vált ki - jegyezte meg a politikus.