A szőlősgyöröki kút kijavítását kéri a Jobbik

A szőlősgyöröki kút kijavítását kéri a Jobbik

Tiszta vizet a pohárba és a fürdőkádba Szőlősgyörökön!

Ezzel a címmel szólalt fel napirend után Steinmetz Ádám a parlamentben.

A Jobbik képviselője előtte még sikernek nevezte az előválasztást, megköszönte azoknak akik szavaztak, illetve segítettek a szervezésben és gratulált a győzteseknek akik majd tavasszal kihívói lehetnek a Fidesz jelöltjeinek és külön gratulált Márki-Zay Péternek is.

Ezután tért rá, hogy szűkebb hazájában Somogyországban, azon belül pedig Szőlősgyörökön, az ivóvízellátás finom szólva sem egy sikertörténet.

Pedig 2013-ban több mint 300 millió forintot költöttek a térség ivóvíz biztosítását ellátó kút a felújítására, de ez sikerült igazán jól, pontosabban rettenetesen sikerült, holott az ígéret az volt, hogy a beruházás során minimálisra csökken majd a vezetékes ivóvíz károsanyag tartalma. Mégis ez a kút nem képes ellátni a megnövekedett vízmennyiség biztosítását, így a Szőlősgyörökön élők ivóvíz szükségletét sem

- mondta Steinmetz Ádám hangsúlyozva, az alaptörvény is kimondja, mindenkinek joga van az egészséges élethez, az egészséges környezethez, amihez hozzá tartozik az egészséges ivóvízhez való hozzáférés is. 

Ezzel szemben büdös, barnaszínű hordalékot tartalmazó víz folyik a csapokból, ezt a vizet nem tanácsos fogyasztani, de nem tanácsos fürdeni, vagy mosogatni sem vele. Tönkre teszi a csővezetékeket, rengeteg embernek okozott kellemetlenségeket mindezt úgy, hogy fizetik a vízdíjat, a csatornadíjat az ott élők

- tette hozzá Steinmetz Ádám. 

A jobbikos képviselő jelezte, egy éve is felhívta a kialakult helyzetre Schanda Tamás figyelmét, de az államtitkár közölte, az önkormányzathoz forduljon. Csakhogy az önkormányzatoknak Steinmetz Ádám szerint nincs erre pénze, ezért arra kérte a kormány képviselőit, hogy ne dobálják egymásnak az ügy megoldását.