Súlyos nemzetbiztonsági kérdéseket vet fel az Orbán vejéhez köthető újabb gigaüzlet

A Jobbik kezdeményezi az ügy kivizsgálását az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában.

Az Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez köthető újabb üzlet súlyos nemzetbiztonsági kérdéseket vet fel

- mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője. A politikus szerint kérdés, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok végeztek-e vizsgálatot a szaúdi üzletember személyével kapcsolatban. Amennyiben végeztek, és nem vették észre Pharaon hátterét, akkor az a Jobbik szerint a munkájukat minősíti. Ha észrevették az FBI körözését és a francia parlamenti jelentést, akkor pedig kérdéses, hogyan kerülhetett a szaúdi üzletember Orbán Viktor környezetébe.

Szilágyi György arra is emlékeztetett, hogy manapság Magyarországon minden egyes nagy üzlet környezetében felbukkan Orbán Viktor valamelyik családtagja, barátja, hűbérese, vagy a Fidesz egyik prominense. Az ilyen üzletek által pedig a miniszterelnök és a környezete is zsarolhatóvá válhat, az ország függetlenségét veszélyeztetve, hiszen így nem Magyarország érdekeit fogják szem előtt tartani.

A Jobbik felszólítja Orbán Viktort és a Fidesz-kormányt, hogy ne üzleti tevékenységnek tekintsék Magyarországot.

Fejezzék be, hogy arra használják a hatalmukat, hogy a saját zsebüket tömjék folyamatosan

- jelentette ki Szilágyi György.

A Jobbik azt szeretné, ha a magyar kormány az emberek és az ország érdekében dolgozna, ezért arra kérik Orbán Viktort, hogy tartson önmérsékletet.

Orbán vegye rá a családtagjait, a rokonait, az ismerőseit, hogy lépjenek ki ezekből az üzletekből, hagyjanak fel Magyarország kiárusításával

- szólította fel a miniszterelnököt a Jobbik országgyűlési képviselője. Hozzátette: a Jobbik kezdeményezi az ügy kivizsgálását az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában.