Jobbik: Szabad szülésznő- és orvosválasztást a szülészetben!

Jobbik: Szabad szülésznő- és orvosválasztást a szülészetben!

Jelenleg a biztonság helyett a bizonytalanság uralkodik, amely nem jó sem az orvosoknak, sem az anyukáknak, így nem jó a babáknak sem

- írta közösségi oldalán Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik nő- és családpolitikáért felelős képviselője miután a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika felfüggesztette a "fogadott” orvos és szülésznő rendszerét addig, amíg nem tisztázott ennek jogi háttere, illetve definíciója.

Beleznay Zsuzsanna felhívta a figyelmet, hogy arra, hogy a baba érkezése az édesanyák számára a legboldogabb, ugyanakkor legintimebb, legbizonytalanabb és egyben legkiszolgáltatottabb időszak, főleg amikor gyermekeiket világra hozzák. Mint hangsúlyozta, szerencsés esetben a 9 hónap alatt minden rendben megy, de sokan vannak akik ez idő alatt veszélyeztetett terhessé válnak, így kiemelten oda kell figyelni rájuk.

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb és legkomfortosabb körülmények között szülhessenek az anyukák, egész egyszerűen biztonságban érezzék magukat. Ezt segíti, a "fogadott" orvos és szülésznő rendszere. Anya és orvos közt egy olyan magas fokú bizalom jön létre, amely nem helyettesíthető mással

- közölte bejegyzésében a Jobbik nő- és családpolitikáért felelős szakpolitikusa.

A Jobbik követeli a helyzet mihamarabbi tisztázását és reménykedik, hogy a kormány szem előtt tartja az anyukák és családok érdekeit, és visszaadja az áldott állapotban lévő hölgyek biztonságérzetét, valamint azon jogukat, hogy eldönthessék, ki segítse világra babájukat.