Visszatért korábbi sikerei színhelyére Szalai Ádám

Visszatért korábbi sikerei színhelyére Szalai Ádám

A német élvonalbeli klub kedd délelőtt közösségi oldalán jelentette be, hogy orvosi vizsgálatra megérkezett az együtteshez a 31 éves magyar válogatott támadó. Később pedig egy fotót mellékelve - amelyen Szalai 28-as számú mezével látható - tette hivatalossá, hogy 2021-ig szóló szerződést kötött a csatárral.

Szalai Ádám a hazai sajtónak úgy nyilatkozott, hogy több megkeresése is volt a nyár folyamán, ám kivárt, mert addig mindenképp szeretne topligás csapatban szerepelni, amíg az "egészsége, kora és formája" engedi. 

"Azt éreztem, hogy az a döntés, ami hozzám a legközelebb áll, a Mainz. Nagyon örülök annak, hogy újabb két évet tölthetek el Mainzban" Bár a városba visszatéréskor nosztalgikus érzések töltötték el, innentől már csak az előtte álló időszakra fókuszál"

- tette hozzá a magyar válogatott csatára.

A Hoffenheim így búcsúzott saját közösségi oldalán Szalai Ádámtól.

A válogatott tekintetében Szalai kijelentette, hogy a nemzeti csapatban a klubjához hasonlóan nagy kihívások várnak rá és együttesére is.

"Mindig akkor éreztem jól magam, amikor óriási kihívások elé néztem, és amikor olyan dolgokat kellett megvalósítani, amik nem voltak egyszerűek, és meg kellett küzdeni értük."


Szalai 2010 januárjában az RM Castilla kölcsönjátékosaként igazolt a Mainzhoz, amely fél év múlva végleg megszerezte a játékjogát. Szalai három év után hagyta ott a csapatot, azóta egy idényt játszott a Schalke 04, fél szezont a Hannover 96 csapatában, legutóbbi klubjánál, a Hoffenheimnél pedig két részletben 4,5 évet töltött.

Az elmúlt idényben 9. Hoffenheimben állandó játéklehetőséghez jutott ugyan, de nem volt stabil kezdőjátékos: 30 bajnoki mérkőzésen hat gólt szerzett és öt gólpasszt adott. A 2019-20-as szezonban csapata három tétmérkőzése közül csak a Német Kupában játszott - csereként iratkozott fel a gólszerzők közé -, a két bajnoki összecsapáson nem lépett pályára.