Szalay-Bobrovniczky: "A magyaroknak nem kell sehova máshova menniük, hiszen a világ jön ide hozzánk"

Szalay-Bobrovniczky: "A magyaroknak nem kell sehova máshova menniük, hiszen a világ jön ide hozzánk"

A német Rheinmetall szegedi gyárának alapkőletételén bábáskodó honvédelmi miniszter szerint az új üzem Európa egyik meghatározó kutatás-fejlesztési projektje lesz.

"Azon dolgozunk, hogy megnyerjük a magyaroknak a jövőt" - jelentette ki a honvédelmi miniszter Szegeden kedden, a német óriáscég, a Rheinmetall új gyárának alapkőletételén.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf az MTI beszámolója alapján azt mondta, szerinte a német céget elsősorban mint védelmi ipari befektetőt ismertük meg, ezért is fontos, hogy az új szegedi gyár ugyan kötődik a védelmi iparhoz, de attól független. A Honvédelmi Minisztérium tárcavezetője elárulta, hogy a 300 munkahelyet teremtő új üzemben élenjáró technológiával az elektromobilitás és a hidrogénüzemű járművek számára gyártanak majd eszközöket.

Az új szegedi gyár Európa egyik meghatározó kutatás-fejlesztési projektje lesz

- hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, az Orbán-kormány büszke arra, hogy ez Magyarországon és Szegeden valósulhat meg.

A Rheinmetall a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködve Szalay-Bobrovniczky meglátása szerint olyan új ökoszisztémát és tudásbázist épít majd ki, amely sok magyar és külföldi fiatal számára is különleges lehetőségeket teremt. >"A magyaroknak nem kell sehova máshova menniük, hiszen a világ jön ide hozzánk"

- vélekedett Szalay-Bobrovniczky Kristóf, egyben haloványan utalva a kivándorlás súlyos problémakörére.

(Címlapkép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban 2024. március 22-én. MTI/Kovács Tamás)