A Szegedi Tudományegyetem levélben kéri hallgatóit, hogy segítsenek a tesztelésben az Országos Mentőszolgálatnak

A Szegedi Tudományegyetem levélben kéri hallgatóit, hogy segítsenek a tesztelésben az Országos Mentőszolgálatnak

A 444.hu egy olvasójára hivatkozva azt írja, a Szegedi Tudományegyetem levelet küldött a hallgatóinak, melyben arra kérik őket, jelentkezzenek önként az Országos Mentőszolgálatnál, és segítsenek a tesztelésben.

A levélben többek között az olvasható, hogy

"a COVID-19 vírus tüneteivel rendelkező emberek mintavételének napi száma meghaladta Magyarországon a nyolcezret, amely az Országos Mentőszolgálat munkatársaira óriási terhet ró, ezért az Önök segítségét kérjük."

Majd azzal folytatódik, hogy "a Szegedi Tudományegyetem önkéntes hallgatók jelentkezését várja a COVID védekezéshez nélkülözhetetlen egészségügyi tevékenység adminisztrációjának és logisztikájának támogatására a következő feladatokra:

- gépjárművezetés (B kategória)
- űrlapkitöltés, adatrögzítés, adatellenőrzés
- szűréssel kapcsolatos egyéb ügyintézés"

A felhívásra a Szegedi Tudományegyetem minden hallgatója jelentkezhet, tehát nem csak az orvostanhallgatók. Az egyetem az önkéntességért cserébe rugalmasságot ígér a tanulmányaik során, és az órákról való hiányzások is igazoltnak számítanak.

A levél végül ezzel zárul:

„A jelentkezés önkéntes, ugyanakkor kérjük, fontolják meg, hogy valamennyiünk egészségének megőrzése érdekében mekkora jelentőséggel bír, ha a Szegedi Tudományegyetem hallgatói minél nagyobb számban vesznek rész a védekezésben.”