Személyesen az Európai Tanács elnöke jött Budapestre, hogy jobb belátásra bírja Orbán Viktort

Személyesen az Európai Tanács elnöke jött Budapestre, hogy jobb belátásra bírja Orbán Viktort

Információk szerint Charles Michel az Ukrajnának nyújtandó uniós segélycsomag támogatását akarná kicsikarni a "szabadságharcos", Moszkva felé mindig oly előzékeny magyar miniszterelnökből.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Charles Michelt, az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács elnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A megbeszélésre a decemberi EU-csúcs előkészítése keretében került sor. A tárgyaláson Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter is részt vett

– ismertette a sajtófőnök.

A 24.hu megjegyzi, Charles Michel az X-en írt a találkozóról.

„Az unió egysége állandó erőfeszítést igényel és ez ami fő erősségünk” – írta Michel, aki a lap szerint többek között Ukrajnának nyújtandó uniós segélycsomag támogatásáról próbálhatja meggyőzni Orbánt.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét a Karmelita kolostorban 2023. november 27-én. A megbeszélésre a decemberi EU-csúcs előkészítése keretében került sor. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)