"A Fidesznek nem Szentendre érdeke az első, hanem a központból kapott pártutasítások végrehajtása"

"A Fidesznek nem Szentendre érdeke az első, hanem a központból kapott pártutasítások végrehajtása"

Megszoktuk már, hogy a Fidesz folyton azzal vádolja az ellenzéket (=baloldalt*), hogy nem képes a nemzeti ügyek mentén sem együttműködni, hovatovább jó ideje már "oltásellenes baloldal" címmel folytat kampányt. Az viszont mégiscsak egyszerre elkeserítő és abszurd, amit a kormánypárti képviselők Szentendrén műveltek.

Történt ugyanis, hogy a szentendrei önkormányzat elhatározta, egy videóval szeretné felhívni az oltás fontosságára a figyelmet, az ötlet először értő fülekre találta. A Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület (TESZ) színeiben győztes polgármester, Fülöp Zsolt vezette város tizenöt fős testületében négy, kompenzációs listán mandátumot szerzett fideszes képviselő ül, akik ellenzékben vannak. 

A Telex beszámolója szerint a polgármester azt mondta, "először határozottan igent mondtak rá" a fideszesek, olyannyira, hogy az egyik kormánypárti képviselő meg is csinálta a saját videóját, később aztán a képviselők egyik pillanatról a másikra elálltak a közös videótól, amelyben így végül mind a négyen kimaradtak. A portál felidézi, az első egyeztetés után e-mailben visszamondták a szereplést, hozzátéve, hogy ez a már elkészült felvételre is érvényes.

A négy fideszes képviselő a kormánypárt sajtóosztályát idéző e-mailben ezt írta a polgármesternek:

"Az elmúlt több mint egy évben pontosan látszódott a baloldal hozzáállása a világjárványhoz, a pandémia magyarországi kezeléséhez és a vakcinákhoz. A baloldal az egész magyar társadalmat folyamatosan dezinformálja, elbizonytalanítja, félrevezeti és kétségek között tartja. A közösségi oldalakon, a Facebookon, az Interneten, az újságjaikban, a médiában, a parlamenti felszólalásaikban és a nyilatkozataikban mindenhol csak hátráltatják a védekezést. Miközben a kormány mindent megtett annak érdekében, hogy az Európai Unióból későn vagy nem a megfelelő mennyiségben érkező védőoltásokat keletről pótolják, Gyurcsány Ferenccel az élen az egész baloldal, a DK, a Momentum, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP folyamatosan azon dolgozott, hogy elriasszák az embereket az orosz és kínai vakcinák felvételétől. A baloldal kártékony, megtévesztő és felelőtlen tömegkommunikációs propagandájának is köszönhető, hogy olyan sokan megbetegedtek és haltak bele a koronavírus fertőzésbe Magyarországon.

Éppen ezért határozottan szeretnénk kérni, hogy a helyi baloldal inkább Gyurcsány Ferencet próbálja meg lebeszélni az oltásellenes kampányáról!"

Megkerestük az eset kapcsán Pál Gábort, Szentendre jobbikos önkormányzati képviselőjét, aki lapunknak megerősítette, hogy a fideszes képviselők először örömmel elvállalták a közös videóban való szereplést, ami egyébként nem úgy zajlott volna le, hogy nem egymás mellett kellett volna állniuk a képviselőknek, hanem csupán egy anyagban kellett volna mutatkozniuk.

Pál elmondta,

érezhetően a pártközpontból jöhetett az ukáz, ezért fújták le az utolsó pillanatban, hozzátéve, hogy a Fidesz-frakció vezetője, Laárné Szaniszló Éva által indoklásként írt levelet is minden bizonnyal a pártközpontban fogalmazták.

A magyar néppárt önkormányzati képviselője eddig is azért küzdött, hogy a Szentendre érdekében történő várospolitika kettéváljon az országos nagypolitikától, ugyanakkor kiemelte,

a kormánypárti képviselők mostani húzásából is látszik, hogy a Fidesznek nem a város érdeke az első, hanem a központból kapott pártutasítások végrehajtása.

Az előválasztáson Pest megye 3-as számú választókerületében induló Pál Gáborral készített interjúnkat alább olvashatja el:

Pál Gábor: „Semmilyen érdemi segítség, vagy fejlesztés nem jutott a népességét tekintve folyamatosan gyarapodó térségünkbe"

"Olyan jelölteket indítunk az előválasztáson, akik helyben már bizonyítottak és akik kellően integratívak ahhoz, hogy ne csak az elkötelezett ellenzéki szavazókat tudják megszólítani, de a bizonytalanokat is" - Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje nyilatkozta ezt pártja jelöltjeivel kapcsolatban. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Jobbik színeiben az előválasztáson induló politikusokat, és terveiket.