Szerveződik az ellenállás – osztrák katonatisztek szólalnak fel a hadseregük szétverése ellen

Eldöntötték, hogy nem hallgatnak tovább és a nyilvánosság előtt szállnak harcba az osztrák hadsereg szétverése ellen.

Álláspontjuk szerint a politikusok csupán eszközként használják és tönkreteszik a hadsereget. Ők, akik évtizedek óta hűséggel és becsülettel szolgálnak, azt ígérik, hogy nyomás alatt fogják tartani az osztrák kormányt a hadsereg megvédése érdekében.

Úgy vélik: az osztrák hadsereg a jelenlegi állapotában alkalmatlan feladata ellátására 3 fő területen is: NATO-orosz konfliktus, Iszlám Állam, tömeges bevándorlás, ezen pedig változtatni akarnak.

Eljött az idő, hogy a katonák megszólaljanak és cselekedjenek. A hadseregük lezüllesztett állapota veszélyezteti ugyanis országuk és népük biztonságát – mondják videóüzenetükben a megszólaló katonák.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=h4c0E7_orG0]

Az osztrák tisztek tehát léptek, elegük lett abból, hogy az országukat irányító politikusok módszeresen tönkreteszik és leépítik a hadsereget. Sajnos nálunk is hasonló a helyzet. Az elmúlt két évtizedben a Gripenek és a Mistral légvédelmi rakétarendszer beszerzését leszámítva nem hajtottak végre jelentősebb fejlesztést a Honvédségben.

A rendszerváltás óta regnáló kormányok hibájából a Magyar Honvédség jelenleg katasztrofális állapotban van. Nehéz fegyverekből csupán mutatóban maradt pár példány, de ami még rendszerben van is elavult. Egy évtizeden belül pedig még a most használt eszközpark is nagyrészt tönkre fog menni. Pedig bőven lehetett volna kedvező feltételekkel beszerzéseket végrehajtani, de erre soha nem volt meg a politikai akarat. A regnáló honvédelmi miniszterek inkább csak a rombolásban jeleskedtek. Reméljük, hamarosan nálunk is megszólalnak a hazájukat alázattal és hűséggel szolgáló katonák.