7 éves lányát kényszerítette szexuális cselekményre egy férfi

7 éves lányát kényszerítette szexuális cselekményre egy férfi

A Fejér Megyei Főügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki a gyanú szerint egy Fejér megyei településen szexuális cselekményt végzett a lányával - írja az ügyészség honlapja.

A nközlemény szerint a gyanúsított 2021. február 14-én otthonukban, az anya rövid idejű távollétének ideje alatt a hét éves lányát szexuális cselekményre kényszerítette.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, valamint arra, hogy a gyanúsított a cselekmény elkövetését követően ismeretlen helyre távozott, vele szemben elfogatóparancs került kibocsátásra, alaposan lehet tartani a férfi szökésétől, elrejtőzésétől. A cselekmény családon belüli elkövetése miatt fennáll a tanúk jogellenes befolyásolásával megvalósuló bizonyítás megnehezítésének a veszélye, valamint - mivel a terheltet korábban hasonló bűncselekmény miatt a bíróság már marasztalta - a bűnismétlés veszélye is megállapítható.

A Székesfehérvári Járásbíróság a terhelt letartóztatását 2021. június 23-ig meghosszabbította - olvasható a közleményben.