„A vezetőség hallgatóbarát kommunikációjának teljes hiánya, az elmúlt 155 év működő hagyományainak megerőszakolása”

„A vezetőség hallgatóbarát kommunikációjának teljes hiánya, az elmúlt 155 év működő hagyományainak megerőszakolása”

Úgy érzem, elértem reális cselekvési határaimra, és minden elvemmel ellentétes fenntartani a jelenlegi állapotot.

Így indokolta lemondását Facebook bejegyzésében Csernai Mihály, a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói önkormányzatának távozó elnöke.

Csernai Mihály közölte, elérte reális cselekvési határait, de az egyetem új vezetése fittyet hány a HÖK minden javaslatára, és szerinte hiányzik az oktatást érintő szakmai program is,

Ebből kifolyólag a többszáz diákon túl, többezer potenciális felvételiző figyelmen kívül hagyása, a valós hallgatói lobbitevékenység általam teljesíthetőnek érzett határainak elérése, a vezetőség hallgatóbarát kommunikációjának teljes hiánya, az elmúlt 155 év működő hagyományainak megerőszakolása olyan döntésre késztet, amit úgy érzem, felelősen ezen a ponton meg kellett hoznom

- zárja indoklását Csernai Mihály.

Ezt megelőzően Szász János és Fullajtár Andrea is közölték, hogy csatlakoznak az intézmény ősszel felmondott oktatóinak csapatához.

A Magyar Hang szerint az új tanárok nyilvánosságra került listája is hozzájárulhatott Csernai döntéséhez. A lap felidézte, hogy a 444.hu a hétvégén megszerezte az új oktatók listáját, akik között mások mellett ott van például Velkovics Vilmos, a Hír tv műsorvezetőjének neve is. Ő volt, aki az ECHO tévében próbált valamiféle nyelvtanári leckét adni Kálló Dániellel, a Független Diákparlament elnökének kevés sikerrel. Ezt az is alátámasztja, hogy később a csatorna a ezt a műsort mindenhonnan letiltatta, de Velkovics vezette azt a műsort is, amikor Jakab Pétert hívták be a stúdióba. Velkovics sorosozására, a Jobbik elnöke közölte, hogy Orbán Viktort is Soros György nevelte ki, majd idézve Gyurcsány Ferenc hírhedt öszödi beszédét, kijelentette, hogy Velkovics és az Echo tévé végig hazudták az elmúlt másfél- két évet, és teljesen világos volt, hogy amit mondanak, az nem igaz.