Az oltásellenes orvosokat állítsák az oltás pártjára - ezt üzente Kásler a Kamarának a korlátozások bevezetése helyett

Az oltásellenes orvosokat állítsák az oltás pártjára - ezt üzente Kásler a Kamarának a korlátozások bevezetése helyett

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) a napokban további szigorítást javasolt az Orbán-kormánynak a rekord magas halálozási és fertőzöttségi adatok láttán: többek között korlátozták volna az üzletekben egyidejűleg vásárlók számát, megtiltanák a közterületen a 3 főnél nagyobb csoportosulásokat, bezárnák a bevásárlóközpontokat, és csak az élelmiszerbolt, és a gyógyszertár lehessen nyitva. Azonban a kormány erre nem hajlandó.

Sőt!

Az ATV Híradója megkérdezte erről a Kásler Miklós vezette EMMI-t, mit gondolnak a MOK kérésével kapcsolatban. Azt írták:

abban kérik a Magyar Orvosi Kamara segítségét, hogy az oltásellenes orvosokat állítsák az oltás pártjára.

Ahogy arról beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök az újranyitással kapcsolatban tárgyalt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával. 

A kiskereskedelmi üzletek esetében az MKIK javasolja, hogy az említett szektorban egy ún. négyzetméter alapú újranyitás valósuljon meg a következők szerint:

  • az üzlethelyiségek esetében 5-10 négyzetméterenként csupán egy vevő tartózkodhat az üzletekben. A 100 négyzetméter alapterületet meghaladó üzletek esetében 15 vagy 20 négyzetméter juthat egy személyre.
  • A bevásárlóközpontok, plázák esetében egyedi szabályozás kidolgozása szükséges, tekintettel arra, hogy azok működése eltérő az egyéni üzlettípusoktól. Ezen üzletek esetében is a négyzetméter alapú korlátozások betartása lenne irányadó.
  • Ezen kívül a bevásárlóközpontok vásárlók közlekedésére és mozgására nyitva álló közös területein tartózkodó/várakozók esetében a mindenkori távolságtartási előírások betartását javasoljuk, amelyet az üzemeltető köteles ellenőrizni.
  • A higiéniás előírások betartása érdekében az üzletekbe és szolgálató helyekre történő belépést követően ellenőrzött módon kerüljön sor a kézfertőtlenítésre.