Szijjártó a magyar-orosz energetikai együttműködést méltatta, a paksi bővítésről is beszélt

Szijjártó a magyar-orosz energetikai együttműködést méltatta, a paksi bővítésről is beszélt

A külügyér szerint a paksi atomerőmű két új blokkja segít majd megvédeni a rezsicsökkentés eredményét. Annak a "rezsicsökkentésnek" az eredményét, ami valójába egy átverés, hiszen a világpiaci gázár alacsonyabb, mint a magyarországi átlagár...

Minden adott ahhoz, hogy a paksi atomerőmű két új blokkja legkésőbb a következő évtized legelejére szolgálatba állhasson, s így hozzájárulhasson Magyarország energiaellátásának biztonságához - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvában. A tárcavezető tájékoztatásában először is leszögezte, hogy a magyar-orosz energetikai együttműködés jól szolgálja hazánk ellátásbiztonsági érdekeit.

Kulcsfontosságúnak nevezte a paksi atomerőmű két új blokkjának mielőbbi megépítését, miután szavai szerint ezáltal tovább fog erősödni az energiaellátás biztonsága, fokozódni fog az ország függetlensége a nemzetközi energiapiacok mindenfajta drámai változásaitól. Illetve - mint mondta - az újabb reaktorok működésbe lépése segít majd megvédeni a rezsicsökkentés eredményeit is.

Szijjártó állítja, az új paksi blokkok növelni fogják jelentősen hazánk függetlenségét a nemzetközi energiapiacokon

"Az új paksi blokkok Magyarország energiaellátásának biztonságát tovább fogják javítani, és növelni fogják jelentősen Magyarország függetlenségét a nemzetközi energiapiacok mindenfajta drámai változásaitól" - szögezte le. Szijjártó Péter hangsúlyozta:

"A mai megbeszélések alapján azt tudom önöknek mondani, hogy minden adott ahhoz, hogy a paksi atomerőmű két új blokkja legkésőbb a következő évtized legelején szolgálatba álljon és hozzájáruljon Magyarország energiaellátásának biztonságához".

Rezsicsökkentés helyett rezsinövelés: így ver át minket az Orbán-kormány a gázárral

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Orbán Viktor és kormánya pofátlanul átveri a magyar embereket. Valójában már az állami beszerzési ár ötszörösébe kerül a lakossági piaci gázár. Tehát az, amennyiért a “rezsicsökkentett” árból kieső magyar családok veszik a gázt. Röviden: míg a magyar családok jelentős része 767 forintot fizet köbméterenként a gázért, addig a világpiaci ár mindössze 110 forint/köbméter.

De az átlagos magyar gázárnál is olcsóbb a világpiaci ár. Részletek cikkünkben:

(Címlapkép: Szijjártó Péter/Facebook)