Szijjártó minisztériumának hála a Quaestor-ügybe is nyakig belemászott Pharaon

Állítólag a Külgazdasági és Külügyminisztérium mutatta be Tarsolynak a körözött milliárdost.

A volt Quaestor-vezér a Csepel-sziget északi csúcsára megálmodott új városrész, a Duna City kapcsán hozta szóba a gyanús hátterű milliárdost.

Az ingatlanfejlesztés valószínűleg azon a területen valósult volna meg, ami épp a Quaestor-károsultak kártalanítási hercehurcájának középpontjában áll.

A DunaCity Budapest Ingatlanfejlesztő Kft. tulajdonában lévő területet ugyanis Olajos Mihály, a károsultak egyik képviselője szerint jóval áron alul kínálja megvételre az ügyben eljáró felszámoló cég. Olajos erről egy portálunknak adott exkluzív interjúban beszélt még szeptemberben:

Aprópénzzel szúrnák ki a Quaestor-károsultak szemét, holott egy eladásból kárpótolhatnák őket?

A Világgazdaság információi szerint megpróbálják értékesíteni a tavaly bedőlt Quaestor-csoport ingatlanjait, ami papíron az okozott kár megtérítését szolgálná, ám a felszámoló eljárása körüli rendellenességekből úgy tűnik, hogy nem ez az elsődleges cél. Olajos Mihály, a károsultak egyik képviselője portálunknak adott exkluzív nyilatkozatában elmondta, nem hagyják annyiban az ügyet.

A Quaestor-csoport hatalmas befektetési lehetőséget látott a 33 hektáron megvalósítandó, 500 ezer négyzetméteres ingatlanfejlesztésben:

"Ezzel kapcsolatban jött egy kérés, hogy nincs Budapesten normális konferencia-központ. Ezért mi a Duna Citybe terveztünk egy 10 ezer fős központot szállodával, a Finta Építész Stúdió segítségével."

- nyilatkozta Tarsoly, aki szerint ez egy 300 milliárd forintos projekt lett volna, amihez kormányzati segítséget is kaptak volna.

Állítása szerint Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminisztériuma hajtott fel egy befektetőt számukra, hogy végre beindulhasson a projekt: magát Ghaith Pharaont.

Bár Tarsoly szerint volt egy kis bökkenő, amit azért hamar el tudtak simítani:

"Én kicsit keveselltem a felajánlott összeget, amire azt mondta a szaúdi befektető, hogy ha adok neki öt százalékot, akkor megszervezi a finanszírozást."

Ahogy azt korábban megírtuk, immár kétség sem férhet hozzá, hogy ez a Pharaon megegyezik azzal a szaúdi milliárdossal, akit köröz az FBI, és aki Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor vejével tárgyalgatott.

Többé nem kérdés, kivel üzletelgettek Orbánék: ez a Pharaon, bizony az a Pharaon

A Magyar Idők szerint az amerikai hatóságok csak nemrég küldtek használható ujjlenyomatokat Ghaith Pharaon, szaúdi milliárdosról. A kormánypárti lap úgy tudja, az adatok variációi alapján 88 különböző személyként körözik a magyar minszterelnök vejével állítólag remek üzleti kapcsolatokat ápoló szaúdi milliárdost.