Szijjártó: Egy stabil Netanjahu-kormány lenne Izraelben a legbiztatóbb és legreménytelibb fejlemény

Szijjártó: Egy stabil Netanjahu-kormány lenne Izraelben a legbiztatóbb és legreménytelibb fejlemény

A külügyminiszter szerint emellett az amerikai Republikánus Párt választási győzelme is reményteli és biztató fejlemény lenne.

A közel-keleti béke és biztonság szempontjából az lenne a legbiztatóbb és legreménytelibb fejlemény, ha Benjámin Netanjahu vezetésével stabil, jobboldali kormány alakulna Izraelben, az Egyesült Államokban pedig a Republikánus Párt szerezné meg a kongresszusi többséget

- fogalmazott Szijjártó Péter az Ammáni Biztonsági Fórum nyitó panelbeszélgetésén az előző napi izraeli választásra reagálva.

A külügyminiszter a közösségi oldalán azt írta, az eddigi információk alapján valós esély van Benjámin Netanjahu visszatérésére, ami szerinte különösen jó hír, hiszen ő írta alá azon megállapodásokat, amelyek Donald Trump amerikai elnök közvetítésével normalizálták Izrael és több arab ország kapcsolatát.

A tárcavezető szavai szerint "az elmúlt időszak leckéje világos mindenki számára": 

valódi vezetőre van szükség, akik elég bátrak és erősek ahhoz, hogy újranyissák a kommunikációs csatornákat az egymással súlyos konfliktusban álló felek között. Az amerikai és az izraeli jobboldal erre tud esélyt adni

- fűzte hozzá Szijjártó Péter.