Szijjártó: nemzetközi lobbihálózat áll a gyermekvédelmi törvény elleni támadás mögött

Szijjártó: nemzetközi lobbihálózat áll a gyermekvédelmi törvény elleni támadás mögött

Egy nagy nemzetközi lobbihálózat nyomásgyakorlása áll a magyar gyermekvédelmi törvénnyel szembeni támadás mögött - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Az MTI beszámolójában azt írja, Szijjártó Péter szerint az Európai Bizottságnak alapvetően egyetlen nagy problémája van a szóban forgó jogszabállyal, mégpedig az, hogy "innentől kezdve világossá vált, hogy az LMBTQ-aktivisták nem mehetnek be az iskolákba, óvodákba és nem beszélhetik tele kényük-kedvük szerint a magyar gyerekek fejét. Nem fejthetnek ki nekik olyan propagandát, amely a nem megváltoztatására vagy a homoszexualitás népszerűsítésére irányul" - húzta alá.

A tárcavezető hangsúlyozta, az Európai Bizottságnak és a liberális mainstreamnek ez a baja a törvénnyel, "persze ezt így nem lehetett leírni, ezt másként kellett megformulázniuk, és ezért írtak végül 54 oldalt".

Orbán egyébként a pénteki rádióinterjújában egyébként szűkszavúan, de beszélt a szóban forgó terjedelmes levélről, szerinte az uniós dokumentumban olyan követelések vannak, mely szerint be kell engednünk a szexuális nevelést célzó propagandát az iskolákba, LMBTQ-aktivistákat kell beengedni az iskolákba, korlátozás nélkül lehessen bemutatni például homoszexuális tartalmat, egészen kis korban meg kell ismertetni a gyerekeket a nemváltoztatás lehetőségével.

A közrádiós Orbán-interjúban egyetlen rövid kérdés-válasz szólt a lehallgatási botrányról

A megszokott pénteki rádióinterjúban Orbán Viktor miniszterelnök az első percben háromszor mondta ki a „megtámadta" szót, mindezt annak kapcsán, hogy népszavazást írt ki egyébként teljesen egyértelmű, és törvényben már rögzített kérdésekről. Természetesen nem maradhatott el, hogy „Brüsszel megtámadta Magyarországot", aminek alátámasztásaként egy 54 oldalas dokumentumra hivatkozott.

Szijjártó Péter elmondta, "régóta lelepleződött a liberális mainstream, ők a demokrácia definíciója alatt azt értik, hogy minden úgy történik, ahogy akarják".

A politikus beszélt arról is, hogy a "brüsszeli intézmények nem átallnak zsarolásra használni európai uniós forrásokat, ezért is kell mindent megtenni annak érdekében, hogy az európai pénzügyeket és az európai politikai ügyeket soha senki ne keverhesse össze".

Szijjártó Péter szerint nem szabad úgy feltüntetni az európai uniós forrásokat, mintha azok a "nyugat-európai barátaink jófejségének eredményeként jöttek volna létre, mintha azok egyfajta könyöradományok lennének vagy humanitárius segélyek".

A miniszter aláhúzta, a magyar gazdaság teljesítménye az uniós források nélkül is jelentősen növekedni fog, a kormány minden erővel azon van, hogy megcsinálja az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, és a gyermeket nevelő magyar családoknak jövőre visszaadja az idén befizetett személyi jövedelemadót.

Kijelentette, a gazdaság újraindításának felgyorsítását teljesen függetlenül kell kezelni az európai forrásoktól, hiszen teljesen új gazdasági időszámítás kezdődött a világjárvány miatt.