Szijjártó még bízik Putyinban: a diplomáciába vetett utolsó utáni reményünket sem szabad feladni

Szijjártó még bízik Putyinban: a diplomáciába vetett utolsó utáni reményünket sem szabad feladni

Szijjártó Péter külügyminiszter néhány perccel ezelőtt egy rövid Facebook-posztban reagált arra, hogy az orosz elnök, Vlagyimir Putyin elrendelte csapatainak behatolását Ukrajnába. Sőt, a hadművelet már meg is kezdődött. 

A magyar külügyér szerint a tegnap esti fejlemények nyomán most felgyorsult Brüsszelben a szankciós intézkedések előkészítése és folyamatos az egyeztetés a lehetséges lépésekről.

"Magyarország ebben a kérdésben soha sem törte meg az uniós egységet. Mindezzel párhuzamosan a diplomáciai megoldásba vetett utolsó utáni reményünket sem szabad feladnunk"

- tette még hozzá Szijjártó Péter, aki azért továbbra is próbál igazódni a kormány kétkulacsos politikájához. 

Amúgy tegnap éjszaka Orbán Viktor is posztolt a közösségi oldalán. Mint írta, este telefonon egyeztetett az Európai Tanács elnökével a kelet-ukrajnai helyzetről. Világossá tette, hogy Magyarország részese a közös uniós álláspontnak. "Az egyeztetések folyamatosak" - zárta. 

Emlékezetes, Orbán Viktor februári moszkvai látogatását békemissziónak nevezte, egyelőre nem úgy tűnik, hogy valóban elért volna a Kremlben Putyin hosszú asztalánál bármit is.