Alufólia sisak - Szijjártó szerint Márki-Zay Péter alkut kötött az ukrán elnökkel

Alufólia sisak - Szijjártó szerint Márki-Zay Péter alkut kötött az ukrán elnökkel

Alkut kötött Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel Márki-Zay Péter "baloldali" miniszterelnök-jelölt. Kormányváltás esetén elindulnának a fegyverszállítmányok, de a szankciókat is kiterjesztenék – közölte Szijjártó Péter, egy Twitter-bejegyzésre hivatkozva.

„Ha Magyarországon a baloldal kormányozna, akkor azonnal megszavaznák a gáz- és olajszállításra vonatkozó szankciókat. És hogyha a baloldal kormányozna, azonnal megkezdenék a fegyverszállításokat is Ukrajnába”

– jelentette ki Szijjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, utalva az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péternek azon Twitter-bejegyzésére hivatkozva, amelyet Ukrajna elnökének, Volodimir Zelenszkijnek címzett. Szijjártó szerint ez a Twitter-üzenet alátámasztja, hogy megegyezés született.  

Ha ezt a megegyezést végrehajtják, annak azonnali és rendkívül súlyos következményei lesznek Magyarországra nézve. Hiszen a fegyverszállítások háborúba sodornák Magyarországot, mivel a fegyverszállítmányok katonai célpontot jelentenek, hazánk biztonságát veszélybe sodornák. És amennyiben megszavaznák a kőolaj- és földgázszállításokra vonatkozó szankciókat is, azzal az üzemanyag-ellátást és a fűtést veszélyeztetnék.

Szijjártó Péter március 8-án sokadjára is megerősítette, hogy nem lesznek fegyverszállítmányok, bár igazából úgy fogalmazott, hogy „nem is engedjük fegyverszállítmányok áthaladását a területünkön közvetlenül Ukrajnába”. Ez az utolsó két szó ad egy olyan kiskaput a kormánynak, hogy azért megengedhesse, hogy egy Ukrajnának szánt fegyverszállítmány áthaladjon Magyarországon, de mondjuk Románia felől közelítse meg az ukrán határt.

Direkt36: Orosz hekkerek egy évtizede támadják a magyar külügy informatikai rendszereit

Orosz hekkerek legalább tíz éve támadják Magyarországot, legfőképp a Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztériumot (KKM) - derül ki a Direkt36 legújabb oknyomozó cikkéből, mely szerint feltehetően orosz állami szervek állnak mindemögött legalább részben. Egy, a tényfeltáró központ birtokába jutott belső irat alapján még idén januárban is célzott támadások érték a külügyi tárca kommunikációs csatornáit.

 

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}