"Szájer és a Fidesz újra szégyent hozott hazánkra, ez pedig úgy tűnik, a Legfőbb Ügyészséget nem érdekli"

"Szájer és a Fidesz újra szégyent hozott hazánkra, ez pedig úgy tűnik, a Legfőbb Ügyészséget nem érdekli"

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke decemberben írásbeli kérdéssel fordult Polt Péterhez Szájer József ügyével kapcsolatban. A képviselő felidézte, ez az a botrány – mint fogalmazott –, amikor a gránitszilárdságú, nagyon keresztényi Alaptörvény írója, Szájer József európai parlamenti képviselő szinte meztelenül, egy ereszcsatornán menekült a rendőrök elől droggal teli hátizsákjával.

A jobbikos politikus a következőkre volt kíváncsi:

  • Kívánják-e segíteni a belga hatóságok munkáját annak érdekében, hogy kiderüljön, miként kerülhetett kábítószer egy magyar európai parlamenti képviselő táskájába?
  • Szájer Józsefen kívül van-e más érintettje az elsőként a külföldi sajtóhírekben megjelent bűnügynek? Hiszen 9 fideszes képviselőről tett említést a buli szervezője, ami pedig komoly nemzetbiztonsági kockázatokat is felvet, hiszen ők zsarolhatóak ezen tevékenységükkel.

Polt Péter válaszából azonban csupán annyi derült ki, az illetékesek tudnak az ügyről, azt azonban nem tudni, tesznek-e bármit is. Vajon segít-e eltussolni a Legfőbb Ügyészség ezt a botrányt?

Polt válaszában az Európai Unió tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló 2012. évi CLXXX. törvényre hivatkozik, mely a belga igazságügyi hatóságokkal való együttműködés szabályait határozza meg.

Szilágyi György mindezt úgy értékelte, ez nem válasz arra a kérdésre, hogy a belga hatóságok munkáját a magyar hatóságok kívánják-e segíteni vagy:

folytatják az elmúlt évek munkáját, s jó szokás szerint bárminemű fideszes törvénytelenséget, visszaélését megpróbálnak eltussolni, hiszen az Ügyészségnek ez a munkája a NER-rendszerében. Szájer József és a Fidesz ismét szégyent hozott Magyarországra, ez pedig ezek szerint az Ügyészséget nem érdekli, amivel az Ügyészség is szégyent hoz hazánkra.

A jobbikos képviselő, illetve pártja úgy véli, a felelősségre vonás, az elszámoltatás nem maradhat el, s ha 2022-ben le tudják váltani a Kormányt, egy teljesen más országban fogunk élni. Szavait az ellenzék közös kormányzásának hat alapelvével zárta. 

Új alkotmány, Európai Ügyészség és a rabszolgatörvény eltörlése - így robbantott az ellenzék 2021-re

Úgy tűnik, az ellenzéki pártoknak sikerült kimászniuk a koronavírus-járvány okozta depresszióból, és 2021 első napjaira egy egészen jelentős, konkrétumokat is felvonultató jövőképet sikerült felvázolniuk a választópolgárok elé. Megnéztük, hogy nagyjából másfél évvel a '22-es országgyűlési választások - és a közeledő előválasztások - előtt hogy néz ki az ellenzéki alternatíva.