"Minden választókörzetre jut egy érv, hogy az emberek miért ne szavazzanak a Fideszre"

Tettekkel kell küzdeni a korrupció ellen.

A politikus szerint egy "maffiakormány" irányítja Magyarországot, amely közpénzekhez juttatja a hozzá közel állókat, s ez így nem működhet tovább.

Mint mondta, a Civitas Intézet konferenciáján megjelent ellenzéki pártok egyetértettek a rendszerváltás igényében, míg szerintük a Fidesz fenn kívánja tartani a korrupt rendszert.

Az elmúlt 28 évben minden párt kifejezte, hogy a korrupció ellen akar küzdeni, kormányra kerülve mégsem volt nekik fontos az elszámoltatás - értékelt Szilágyi György, hozzátéve: a Jobbik be akarja bizonyítani, hogy ezt másként is lehet. Az elszámoltatás mellett a politikus bűnelkövetők súlyosabb büntetését és a következmények nélküliség megszüntetését ígérte.

A képviselő arról is beszámolt, hogy az intézettől egy úgynevezett fekete könyvet kapott, amely a 2010 és 2018 közötti korrupciós eseteket gyűjti össze.

Ebben 106 ügy szerepel, ami egy szimbolikus szám, minden választókörzetre jut egy érv, hogy az emberek miért ne szavazzanak a Fideszre

- hangoztatta.

Azt is mondta, aki a Fideszre szavaz, az Rogán Antalra, Mészáros Lőrincre és Semjén Zsoltra szavaz; utóbbi egyenként 5 millió forint értékű öt utazásával az "urizálás" egyik mintaképévé válhatott. "Ő is szeret helikopterezni, csak Rogán Antallal ellentétben ő még lövöldöz is állatokra" - fogalmazott Szilágyi György.

Harc a korrupció ellen: A Fekete Könyv (2018.03.09)

Szilágyi György sajtótájékoztatója