A vagyonnyilatkozata szerint Rogán Antalnak még ennivalóra sem nagyon jutna

Kész csoda, hogy jut neki helikopterezésre, urizálásra, luxus lakásra és nyaralóra.

Szilágyi György, a legnépszerűbb ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt tette szóvá, hogy a bevallásokat nem ellenőrzik és bármikor javíthatják azokat a képviselők, ez semmilyen következménnyel nem jár.

Egy doboz Cavintonból, egy számológépből és egy hibajavítóból álló csomagot ajánlott a vagyonnyilatkozataikat rendszeresen javítani kényszerülő fideszes képviselőknek.

A jobbikos politikus szerint kérdéseket vet fel Tállai András, a nemzetgazdasági tárca parlamenti államtitkárának vagyonnyilatkozata, amelyből kiderül, hogy két adótanácsadással foglalkozó kft.-től is van jövedelme. Ez azért is meglehetősen aggályos, mert Tállai mellékesen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke.

Vajon miből vesz ennivalót Rogán?

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője pedig szerinte adósságcsapdában van. A Jobbik politikusa kész csodának tartja, hogy jut neki helikopterezésre, urizálásra, luxus lakásra és nyaralóra, ugyanis ilyen anyagi helyzet mellett még ennivalót sem nagyon tudna venni magának.

Szilágyi György emlékeztetett továbbá, hogy pártja már számos esetben kezdeményezte a láthatóan rosszul működő vagyonnyilatkozati rendszer megváltoztatását. Javaslataik között említette a ciklus eleji és végi vagyonosodási vizsgálatot, a vizsgálat automatikus megindítását javítás esetén, továbbá a hozzátartozók bevallásának nyilvánosságát, ezeket azonban mindig lesöpörték az asztalról a Fidesz-KDNP képviselői.

Kitért továbbá arra is, hogy a Jobbik képviselői a parlamenti pártok közül egyedüliként, már harmadik éve közzéteszik a párt honlapján a hozzátartozóik vagyonnyilatkozatát is.