Szimpátiatüntetést szerveznek Budaházy Györgyék mellett

Mint múlt héten már beszámoltunk róla, a felháborító ítéleteket követően szabadlábon, lakhelyelhagyási tilalommal sújtva, vagy háziőrizetben védekezhettek és várták a másodfokú eljárást a Hunnia-per vádlottjai, október 23-a elmúltával azonban úgy tűnik véget ért a kegyelmi állapot: ismét börtönbe kerülnek Budaházyék.

Budaházy Györgyöt nem lepte meg a döntés, amint alább olvasható. Közleményében ugyanis jelezte: valószínűleg előzetes letartóztatásba helyezik őt és vádlott-társait.

Újra rács mögé kerülnek Budaházyék

Az N1TV ott volt a Nagy Ignác utcai bv. intézetnél, amikor bevitték Budaházyt. Hazafiak, honleányok, magyar testvéreim! A Fővárosi Ítélőtábla Lassó Gábor, Fatalin Judit és Újvári Ákos összetételű tanácsa elvitetett a börtönbe, hogy legyek csak újra előzetes letartóztatásban. Sokan szeretnék beírni a nevüket a történelem lapjaira, ők így.

 

Ahogy arról már beszámoltunk, november 2-án tárgyalja az Igazságügyi bizottság a Jobbik által Toroczkai László kezdeményezésére benyújtott határozati javaslatot. Toroczkai támogató tüntetést szervez a Kossuth térre. A Jobbik által benyújtott javaslatban kezdeményezik, hogy a kormány vizsgálja meg egy olyan törvénymódosítás előterjesztésének lehetőségét, amely szerint a már lezárult, 2006 és 2010 közti kormányellenes megmozdulásokkal kapcsolatos eljárásokban lehetséges legyen az ítéletben foglalt büntetések mellőzése vagy mérséklése.