Államtitkár az SZFE-ről: "néhány év múlva a most tiltakozók is belátják, hogy közös erőfeszítéssel még jobb intézményt sikerült létrehozni"

Államtitkár az SZFE-ről: "néhány év múlva a most tiltakozók is belátják, hogy közös erőfeszítéssel még jobb intézményt sikerült létrehozni"

Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára a pénteken megtartott országos felsőoktatási tanévnyitón, a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) szólalt fel.

Az MTI szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel (SZFE) kapcsolatban a miniszter szavait idézve azt mondta: korszerű és kiszámítható működési környezetben növelheti a képzés színvonalát, hogy vagyonkezelői alapítvány által fenntartott intézménnyé alakult az SZFE. Hozzátette: meggyőződése szerint

"néhány év múlva a most tiltakozók is belátják, hogy közös erőfeszítéssel még jobb intézményt sikerült létrehozni".

Tüntetés az SZFE-nél: "az elmúlt tíz évben oktatók és hallgatóik először álltak ki együtt"

Cikkünk folyamatosan frissül. Az Iványi Gábor lelkész vezette Oltalom Karitatív egyesület szervezett szimpátiatüntetést péntek estére az autonómiáját féltő Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói és hallgatói mellett az épület elé. Iványi Gábor lelkész kiemelte, hogy az SZFE diákjai valódi kockázatot vállaltak, hiszen aki megszólal a szabadság érdekében, annak számítania kell a hatalom haragjára, de ez nem lehet akadálya a megszólalásnak és a cselekvésnek.