Ellentmondás? Szlávik János szerint a második hullám megelőzhető

Ellentmondás? Szlávik János szerint a második hullám megelőzhető

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője volt az ATV Heti Napló című műsorának vendége, és többek között elmondta, hogy a magyar intézkedések szigorúbbak, mint amiket más országokban bevezettek, és emiatt úgy gondolja, a második hullám megelőzhető. A szennyvízadatok alapján, amely pár héttel előre meg tudja jósolni a járvány várható terjedését, a következő két hétben nem várható nagyobb hullám.

Az országban kialakult gócpontokat tudják kezelni, a külföldiek esetleges fertőzésének megakadályozására, a vírus hazánkba történő behurcolására pedig jó megoldás a karantén.

A szakértő elmondta azt is, hogy folyamatosan csökken a kórházi ellátásban részesülő betegek száma, ugyanakkor a maszkok használatának szigorítását, a légkondicionált helyeken való hordását Szlávik is teljesen indokoltnak tartja. 

Ahogy az ismert, a kormányzat - a javuló tendenciák ellenére is - lemondta a Szent István napi ünnepségsorozatát, beleértve a tűzijátékot is, és továbbra sem engedélyezi az 500 főnél nagyobb rendezvények megszervezését, kivételt képeznek ez alól a futballmérkőzések.