Neymar meg akarta ijeszteni Szoboszlait, erre ő tűpontos góllal válaszolt a PSG ellen

Neymar meg akarta ijeszteni Szoboszlait, erre ő tűpontos góllal válaszolt a PSG ellen

Szoboszlai Dominik 92. percben szerzett góljával az RB Leipzig házigazdaként 2-2-es döntetlent játszott szerdán a Paris Saint-Germainnel a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

A lipcseiek magyar válogatott játékosai közül Gulácsi Péter végigvédte a találkozót, Willi Orbán kezdő volt, de a szünetben lecserélték, Szoboszlai pedig az 59. percben lépett pályára. A vendégek közül ezúttal térd- és combsérülés miatt hiányzott Lionel Messi.

A Leipzig egyenlítő góljára a 92. percig kellett várni, amikor Szoboszlai Dominik tizenegyesből megszerezte első BL-gólját jelenlegi együttese színeiben, és a beállította a végeredményt.

Ugyanakkor a közvetítés során látható volt, hogy Neymar, a brazil válogatott és a Paris Saint-Germain csatára, aki 222 millió eurós igazolási díjával jelenleg a világ legdrágább játékosa, valamit mondott a tizenegyeshez készülődő Szoboszlainak. Az UEFA Twitter-oldalán azt írták, a magyar válogatott játékos szerint

„Megkérdezte, biztosan berúgom-e a büntetőt, én pedig válaszoltam, hogy igen. Majd visszakérdezett: biztos? Annyit mondtam, hogy sosem hibázok!”

Tény ami tény, Szoboszlai Dominik a pszichikai hadviselés ellenére magabiztosan lőtte be a tizenegyest a PSG olasz válogatott, Európa-bajnok kapusának, a büntetőket legendásan jól védő Donnarummának.