A Jobbik megállapodást írt alá a szociális ágazatok képviselőivel

A szociális ágazatban dolgozók megbecsültsége még az egészségügyisekét is alulmúlja.

Vona Gábor sajnálatosnak tartja, hogy

"a szociális ágazatban dolgozók anyagi, erkölcsi és szakmai megbecsültsége még az egészségügyben dolgozókét is alulmúlja."

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint, ha azt akarjuk, hogy Magyarország működőképes legyen, az olyan alrendszerekre, mint a szociális szféra sokkal nagyobb politikai hangsúlyt kell fektetni.

Megállapodást írtak alá a szociális ágazatok képviselői a Jobbikkal

A szociális kerekasztal résztvevői megegyeztek abban, hogy rendszeres egyeztetéseket folytatnak a szociális ágazat fejlődőképessége és működőképességének javítása érdekében.

Sneider Tamás szerint nagy szemfényvesztés volt, mikor Czibere Károly államtitkár bejelentette, hogy emelték az ágazatban dolgozók pénzét, hiszen azután, hogy 2014-ben levitték bruttó 105 ezer forintra, azt nem nehéz felülmúlni. Az emelés ellenére még most sem éri el a szférában dolgozók fizetése a 2008-as átlagot.

Kiss Gabriella szerint ágazaton belül minden szakterületre jellemző a bérfeszültség és az alacsony bérek. Elmondta, hogy egy szakmai kollégiumot fognak létrehozni a kerekasztal résztvevőivel, akikkel a párt további egyeztetéseket is folytat a szociális ágazat fejlődőképessége és működőképességének javítása érdekében, amit egy együttműködési megállapodás aláírásával erősítettek meg.