Miért akkora divat télen a női sneaker? (x)

Miért akkora divat télen a női sneaker? (x)

Egy igényes hölgy ruhatárának alapkelléke egy divatos sneaker, amely az őszi és a téli hónapokban is praktikus viseletnek számít. Ilyenkor persze elengedhetetlen a meleg és réteges öltözet, viszont kétségkívül fontos részét képezi a szettnek egy ugyanolyan meleg lábbeli is. Az utcai surranó remek szolgálatot tesz vásárlásnál, a rohanós városi mindennapokon, valamint gondoskodik a remek összképről. 

Ebben a cikkben arról számolunk be, hogy miért akkora divat a hideg időben is a sneaker. 

Mi a különbség a sportcipő és sneaker között?

Az első és legfontosabb, hogy tisztázzuk, mit is jelent egyik és másik. Ránézésre nem mindig állapítható meg, hogy miben tér el a két típus, hiszen a különbség a hordhatóságukban mutatkozik meg. A Borgo.hu Skechers sneakerjei ugyanis párnázottabb kialakítással, valamint sokszor az aktuális trendeknek megfelelő mintákkal kaphatóak. A klasszikusnak nevezett sportos lábbelik azonban tökéletes választások aktív mozgáshoz és edzéshez. 

Az első sneakert már több mint száz éve dobták piacra, de már akkor hatalmas népszerűségnek örvendett a sportolók körében. A gyártástechnológia fejlődésével egyre szélesebb határok között mozgott a dizájn, így végül ez a modell is utcai viseletté vált. Manapság nem igazán találni olyan fiatalt vagy idős embert, akinek ne lenne otthon legalább egy ilyen surranója.

Tényleg viselhető télen sportcipő?

A sneakerek egyik legnagyobb előnye, hogy a kialakításuk rugalmas, így jól alkalmazkodnak a láb formájához. Nem véletlen, hogy nincs olyan évszak, amikor ne ebben akarnánk járni. Plusz érv mellette, hogy kopásálló gumitalppal rendelkezik, amely biztosítja a balesetmentes közlekedést, sétát, még a hideg téli időben is. 

Egy sneakerrel könnyedén megtörhetjük a szigorú eleganciát, így új szintre emelhetjük a városi kinézetet. Kombináljuk bátran szövetkabáttal, esetleg pár elegáns kiegészítővel, így a sportos szett azonnal nagyvárosi összhatást eredményez. 

Alap dolog, hogy egy sportcipő kitűnő megoldás laza téli ruhákhoz, hiszen így egész nap kényelmesen érezhetjük magunkat. Variáljuk nyugodtan pufi dzsekivel és lezser darabokkal, így az összeállítás egyben lesz sportos és bohókás.

Miért éri meg ezt választani a hideg hónapokra?

Van még egy érvünk a sneakerek téli viselése mellett. Ez pedig a költséghatékonyság. Ha ugyanis van egy minőségi utcai sportcipő a szekrényünkben, akkor bizony nem csak az átmeneti időben viselhetjük azt. Ezáltal megspórolható egy téli bakancs ára, ami ebben az amúgy is nehéz időszakban elég sokat számíthat. Bár valós probléma lehet a felfázás, azért valljuk be, mindenkinek van otthon legalább egy vastag zoknija a téli időszakra. Ezzel ezt a problémát pillanatok alatt kiküszöbölhetjük. 

Egy mutatós sneaker tehát egész évben jó választás, ha kényelmes és sportos lábbelit keresünk magunknak. Kombináljuk bátran elegáns ruhákkal, hiszen ez a típus funkcionális, mindenhogy jól mutat az ember lábán.