Tudnivalók karikagyűrű-vásárlás előtt (x)

Tudnivalók karikagyűrű-vásárlás előtt (x)

Akárcsak a ruhapróbára, úgy a karikagyűrű-próbára is minden esetben elegendő időt kell hagyni magunknak. Nem szabad elsietni, hiszen egy életen át fogjuk viselni ezt a különleges ékszert. De vajon hogyan tudjuk kiválasztani a tökéletes karikagyűrűt?

Mindig próbáljunk!

Nagyon fontos, hogy a karikagyűrű kiválasztásakor semmi esetre ne próbáljunk szélsőséges körülmények között. Azaz ha fázunk, ha izzadunk, vagy épp nagy meleg van, mindenképpen kerüljük azt, hogy erre az időszakra essen a gyűrűpróba. Mivel ha fázunk vagy ha hideg időjárás van, akkor az ujjunk vékonyabb lesz, és legalább egy mérettel kisebb karikagyűrű lesz jó az ujjunkra, mint általánosságban. Természetesen ugyanígy meleg hatására is változik, azaz dundibb és erősebb lesz a gyűrűsujjunk, mint általában. Mivel ezek szélsőséges körülmények, így amikor semmilyen különleges időszak nincs, akkor a túl vékony ujjra készült gyűrű szorítani fog, míg a meleg időszakban vásárolt karika le fog esni, annyira tág lesz.

Lehetőség szerint törekedjünk arra, hogy mindkét kéz gyűrűsujjára próbáljuk fel az ékszert, és ha véletlenül vacillálunk két méret között, akkor ne vessük el azt az ötletet sem, hogy a gyűrűt a másik kéz gyűrűsujján hordjuk. Vannak olyan emberek, akiknél az ujjpercnél erősebb a porc, azaz nagyobb a bütyök rajta. Ilyenkor mindig arra kell törekedni, hogy egy gyűrű könnyedén áthaladjon fölötte, mert amennyiben erőltetni kell, akkor a levétele sem lesz egyszerű. 

Amennyiben hajlamos valaki a testsúlyingadozásra, abban az esetben mindenképp olyan gyűrűt érdemes keresni, ami a későbbiekben egyszerűen méretezhető. A karikagyuru.hu weboldalon majdnem mind ebbe a kategóriába esik, hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy álmai gyűrűje tökéletesen illeszkedjen az ujjára. 

Alapanyag, méret és díszítés

Legnépszerűbb karikagyűrű-alapanyag természetesen az arany, aminek manapság többféle árnyalata is kapható. A hagyományos sárgaarany mellett egyre népszerűbb a fehér- és a rozéarany. Sőt, ha nem tudunk választani, hogy melyik tetszik, akkor a legideálisabb esetben akár kombinálhatjuk is az árnyalatokat. 

A karikagyűrű vastagsága egyrészt egyedi ízlés függvénye, másrészt pedig nem mindegy, hogy milyen és mekkora az ujjunk mérete. Husisabb ujjakra inkább a vékony karikát ajánljuk, míg a vékonyabb ujjakon a szélesebb gyűrű mutat jól. 

Végül pedig a karikagyűrűk jelentős része gravírozható, vagy akár vésettel tehető egyedivé, de lehetséges a kővel való díszítése is. Míg a nőknél igen népszerűek a különböző drágakövekkel ékesített karikagyűrűk, addig a férfiak inkább a letisztultabb vonalakat kedvelik. Természetesen ez egyéni preferencia alapján is változhat, hiszen semmilyen szokás nincs kőbe vésve a karikagyűrűkkel a kapcsolatban.