Homogén felület és impozáns megjelenés - a festékszórt beltéri ajtók előnyei (x)

Homogén felület és impozáns megjelenés - a festékszórt beltéri ajtók előnyei (x)

A beltéri ajtóknak sokféle típusa van és a megjelenésük, minőségük sem egyforma. Éppen ezért nem könnyű a döntés, ha beltéri ajtó vásárlása előtt állunk. 

Többféle úton is elindulhatunk. Kezdhetjük például az ajtók típusainak megismerésével, szűrhetjük a beltéri ajtókra kapott találatainkat az ár szerint, de a legjobb megoldás mégis az, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mit szeretnénk pontosan, vannak-e egyedi igényeink és ha igen, milyenek és mikorra szeretnénk, ha elkészülnének az új ajtóink. 

Az ezekre a kérdésekre adott válaszok segítenek behatárolni azt, hogy milyen lehetőségeink vannak.

Legújabb trend: a homogén felület

Amennyiben a “mit szeretnénk pontosan” kérdéshez azt is figyelembe vesszük, hogy az aktuális trendek és divatok milyenek, akkor érdemes megnézni a homogén felületű ajtókat. De mit jelent pontosan a homogén felület? A homogén felületeken nincs fa mintázat vagy erezet, hanem egyszínű az egész ajtó. 

A homogén beltéri ajtóknál fontos szempont, hogy hogyan vannak eltüntetve a különböző élek és hogyan van kivitelezve a két felület találkozása. Hiszen a homogén megjelenés miatt ez sokkal jobban szembetűnik, mint egy fa megjelenésű ajtó esetében. Emiatt azonban a dekor és a CPL felületű ajtók kevésbé mutatósak homogén kivitelben.

Milyen ajtótípust ajánlhatunk helyette?

Az Ajtóház festékszórt beltéri ajtói sokkal szebben oldják meg ezt a helyzetet, mégpedig az úgynevezett rádiusz segítségével, amely tulajdonképpen egy elegáns kerekítést biztosít az élek találkozása helyett. Így semmilyen hátrány nem keletkezik akkor sem, ha a megrendelő inkább a homogén felületet részesíti előnyben a fa erezetű ajtók helyett.

Miért jó választás ezen felül a festékszórt beltéri ajtó?

A festékszórt ajtók felső középkategóriát képviselnek a beltéri ajtók világában. Ez már előrevetíti azt, hogy ezt a típust választva magas minőséget, hosszú élettartamot és elegáns, igényes megjelenésű ajtókat kaphatunk. A festékszórt ajtók gyönyörű, selymes felületűek és ha a klasszikus, polgári házakat is díszítő szépséges ajtókhoz szeretnénk őket hasonlót, csak a mai igényeknek megfelelően modern megoldásokkal, akkor a festékszórt ajtó lesz számunkra a tökéletes választás.

A festékszórt beltéri ajtók esetén ráadásul szinte bármilyen egyedi elképzelés megvalósítható, hiszen ezek az ajtók kisüzemi gyártásban és megrendelés alapján készülnek. A színeket tekintve pedig gyakorlatilag nincs olyan kérés, amelyet ne lehetne teljesíteni, sőt, egyedi esetben akár az ajtó két oldalának különböző színű fényezése is megvalósítható. A döntést azonban érdemes nagyon alaposan megfontolni, mert sajnos később nincs lehetőség az ajtók újraszínezésére. 

A festékszórt ajtók nem csupán elegáns megjelenésüknek és az egyedi igényeknek köszönhetően különlegesek, hanem azért is, mert elképesztően sokáig képesek megőrizni szépségüket, ezért kiváló döntésnek bizonyulnak, ha fontos az időtállóság.