Megéri a pénzét egy jó tárhelycsomag? (x)

Megéri a pénzét egy jó tárhelycsomag? (x)

Manapság rengeteg webtárhelycsomag közül lehet választani az interneten. A szolgáltatóknak se szeri se száma, ráadásul mindegyikük különféle csomagokat kínál. Nem egyszerű eldönteni közülük, hogy melyik az ideális választás.

Ha Joomla keretrendszerre épülő weboldalad van, vagy olyat tervezel létrehozni, akkor érdemes megfontolnod, hogy eleve Joomla tárhelycsomagot válassz. Mutatjuk, hogy miért!

Programozói tudás sem kell hozzá

A Joomla és más keretrendszerek rendkívül népszerűek, mert gyorsan fel lehet építeni segítségükkel egy weboldalt a nulláról, méghozzá gazdag funkcionalitással. Remek alapjául szolgál a Joomla bemutatkozó oldalaknak, időpontfoglalást lehetővé tévő honlapoknak vagy akár webshopoknak is.

Nem kell programozói tapasztalattal rendelkezni ahhoz, hogy valaki Joomla segítségével építkezzen. Jó hír, hogy a CMS elérhető magyar nyelven. Az AB Plusznál megrendelhető Joomla csomagnál a tárhely adminfelületén keresztül néhány perc alatt installálható a Joomla.

A Joomla tárhelyről bővebben

Egy alap Joomla tárhely a szóban forgó szolgáltatónál a következőket tartalmazza: 2 GB SSD tárhely mellé korlátlan addon domain jár a tárhelyen. Erre jön ráadásként a korlátlan mysql és e-mail-cím. A cpanel tárhelykezelő magyar nyelven elérhető, továbbá része a csomagnak az SSD RAID-10 ultra rendszer.

A tárhely Joomla rendszerre van optimalizálva. Ez fontos a telepítésen túl a biztonság szempontjából is. Az AB Plusznál természetesen vannak nagyobb csomagok is, kérhető 5 GB, 10 GB vagy akár 20 GB SSD tárhely is.

Akár régi tárhelyszolgáltató is lecserélhető Joomla csomagra. A tárhelycsomagokért éves díjat kell fizetni, igény szerint pedig bővíthető a csomag, ha megnő időközben a weboldal forgalma.

Mi kell egy Joomla csomag megrendeléséhez?

A folyamat roppant egyszerű. A kiválasztott csomag alatt a megrendelés gombra kattintva el kell döntened, hogy új domainnevet regisztrálsz, átregisztrálsz egy létezőt, vagy a már meglévő domainneved használod tovább. Új regisztrálásakor azonnal ellenőrizni tudod, hogy szabad-e. A .hu domain mellé vásárolhatsz .eu-s, .com-os vagy más országspecifikus domainnevet is.

A rendelésösszesítő ellenőrzését követően a nevedet, az e-mail-címedet és a telefonszámodat kell begépelned, továbbá a számlázási címet. A megrendelés során szükség lesz a személyi igazolvány számodra vagy adószámodra attól függően, hogy magánszemélyként, cégként vagy egyéni vállalkozóként hajtod végre a vásárlást. Fizethetsz átutalással, postai csekkel vagy akár PayPal segítségével is.

Ha már rendelkezel weboldallal, akkor meg kell adnod a domainnevedet, továbbá a számlázási adataidat. Ezt követően a rendszer kiküldi a számlát, ennek kiegyenlítését követően aktiváld az e-mail-címedet és jelezheted a szolgáltatónak, hogy megkezdheti az átregisztrálást.