Két évtized után lemondott Jászboldogháza kormánypárti polgármestere

Két évtized után lemondott Jászboldogháza kormánypárti polgármestere

Személyes okokra hivatkozva lemondott posztjáról a csaknem 1700 lakosú Jászboldogháza Fidesz-KDNP-s polgármestere - jelent meg a hír az MTI-n.

Szűcs Lajos a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település közösségi oldalán tette közzé, hogy december 15-én lemondott a közel húsz évig betöltött polgármesteri tisztségéről.

Mint írta, egy hirtelen haláleset következtében, barátai kérésére döntött úgy, hogy visszatér a mezőgazdaságba, amelytől sosem tudott teljesen elszakadni. A lemondott polgármester felajánlotta, hogy a település önkormányzatának jövőbeli vezetőit támogatni fogja a "közösség érdekében végzett lelkiismeretes, becsületes, szorgalmas munkában".

Szűcs egyebek mellett azt írta, hogy teljesült legfőbb célkitűzése is, hiszen szerinte egyre többen szeretnek Jászboldogházán élni, a születendő gyermekek száma három évtizedes rekordot döntöget.

A település vezetését ideiglenesen Joó-Kovács Balázs (Fidesz-KDNP) alpolgármester veszi át. A jelenleg hatályos veszélyhelyzeti kormányrendelet alapján időközi választás egyelőre nem tartható.

Az immár volt településvezető nem összekeverendő azzal a szintén fideszes Szűcs Lajossal, aki Pest megye 7. választókerületének egyéni országgyűlési képviselője, és aki egyébiránt tavaly távozni kényszerült a Magyar Tenisz Szövetség éléről.