Szükségállapot 2.

Bokros Lajosnak nem volt elég az a hatalmas siker, amit a Szükségállapot 1. jelentett, mindjárt itt a második rész.

Szerencsére, a nemzet bajuszát nem olyan fából faragták, hogy az elért sikerek láttán (lásd: pár száz fős tüntetés) elégedetten hátradőlve nyújtsa ki lábát a fotelben ülve és csendes európaisággal átszellemült, értelmiségi attitűddel vegyes felülemelkedettséggel védje tovább a magyar demokráciát, ezért most meghirdette február 14-ére az előzőnél is értelmetlenebb, fantáziátlanabb, egyben még nevetségesebb tüntetését, a

Szükségállapot 2-t.

Ezzel sikerült megalkotni a VHS korszak NSZK-ból áthozott, alámondásos Hong Kong-i akciófilmek ZS-kategóriájához hasonlítható tüntetés-kultúráját, -sorozatát. Reméljük a következőknek már ehhez hasonló elnevezéseket adnak, így legalább én is kimennék röhögni egy jót: Szükségállapot 4. (a hármast kihagyjuk, ezzel is marketing előnyökre teszünk szert, mindenki rólunk beszél), Szükségállapot visszatér 3., Szükségállapotos (vígjáték), Gyilkos kormányzat, Végső leszámolás: a Kossuth tér visszatér, REZSIM-csökkentés! No pasarán! Mondjuk ez már volt, de sebaj.

Már kiabálnak is

A politikai Barátok közt producere azonban hagyott egy kiskaput a Szükségállapottól rettegő Fidesz számára:
"Amennyiben a Fidesz valóban beterjeszti a 6. alaptörvény-módosítást, azonnal tüntetünk. TÜNTETÉS CSAK EBBEN AZ ESETBEN LESZ! Jelezd, ha ott lennél, mi időben szólunk, ha SZÜKSÉG lesz rád!"
- írják, mi pedig szöveghűen idéztük. Mint látható, a szervezők nem viccelnek, ezt jelzi, hogy bejelentésük - kiváló összpolitikai szatyorizmus - egy részét nagybetűvel (bölcsészeknek, haladó injekciósoknak, finom lelkűeknek: majuszkula, kapitális) vetették a Facebookra, ezzel is növelve mondandójuk virtuális hangerejét.  Egyben persze tanúbizonyságát adva, hogy a MOMA háza táján is egyre több a fröccsszagtól szagos szatyros őrült, aki azt hiszi, ha ordít, jobban meghallják.

Tehát, akit érdekel, vagy csak jót akar röhögni: február 14. vasárnap, 15 óra, Batthyány-örökmécses.