Tarsoly Csaba újra a Quaestor élén

Mégsem vitetik el a balhét a falusi kisemberrel, Tarsoly Csaba szerint nem is ez volt a céljuk. Hát persze, hogy nem.

"Mindezek alapján úgy döntöttem, hogy vezető tisztségeimet visszaveszem annak érdekében, hogy ne merülhessen fel a gyanú bármilyen kár okozására" - írta a cégvezető, aki ennek érdekében intézkedett a szükséges közgyűlések és taggyűlések összehívásáról szerdára.
 
"Mind személyesen, mind a cégcsoport vállalatai maximálisan együttműködnek minden érintett hatósággal. Ezzel párhuzamosan mindent megteszek olyan befektetők bevonására, akik segítséget jelenthetnek a cégcsoport értékeinek ügyfelek számára történő megóvásában" - közölte Tarsoly Csaba.

Egy "sohasem dolgozó kisemberrel" vitették volna el a balhét, de mégsem

Mint korábban megírtuk, Tarsoly Csaba, felesége és apja is eltűnt a Quaestor-birodalom legnagyobb cégének éléről a legújabb cégbírósági adatok szerint, helyére a 2500 lelkes Tápióságon élő Orgován Béla került. Az illetőről a sajtó kiderítette, hogy korábban nagyjából sehol sem dolgozott, közmunkás volt, középfokú végzettsége sincs, de a falubéliek még abban sem biztosak, hogy elvégezte a nyolc általánost. Nemrég dicsekedni kezdett azzal, hogy Pesten kapott munkát, amihez egy szürke Opelt is adtak neki.
 
Ezt követően kiderült, hogy Orgován Béla korábban börtönben is ült: üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt 9 hónapot, majd emberölés kísérlete miatt 4 év 3 hónapot kapott. Ezek után, a semmiből került vezérigazgatói székbe úgy, hogy a korábbi arcok eltűntek.

Orbán adott utasítást a minisztériumi pénzek kimentésére

Orbán Viktor miniszterelnök rendelte el, hogy a minisztériumok vegyék ki a brókercégeknél tartott pénzeket.
 
A kormányfő ezt szerdán mondta Sopronban, sajtótájékoztatón, ahol arról kérdezték, nem tartja-e furcsának, hogy a Quaestor-csőd előtt a KKM hozzájutott a pénzéhez. Orbán Viktor erre azt válaszolta: nem hogy nem tartja furcsának, ő rendelte el, mert amikor a Buda-Cash bedőlt, azt az értékelést kapták, hogy dominóhatás érvényesülhet, ilyenkor pedig "egyetlen forintnyi közpénzt sem szabad tartani" brókercégeknél.