Újabb tragédia: késes támadó gyilkolt Nizzában, hárman meghaltak, egy nőt lefejeztek

Újabb tragédia: késes támadó gyilkolt Nizzában, hárman meghaltak, egy nőt lefejeztek

Késes támadás történt csütörtök reggel a franciaországi Nizzában, a Notre Dame bazilika közelében

– számolt be róla a Reuters és több külföldi lap. A rendőrség tájékoztatása szerint az incidensben három ember meghalt, közülük egy nőt lefejeztek, többen megsérültek.

Gerald Darmanin belügyminiszter azt mondta, Franciaország ötödik legnagyobb városában rendőrségi akció van folyamatban, Christian Estrosi polgármester pedig arról beszélt, hogy elfogták a támadás feltételezett elkövetőjét.

Hozzátette, a támadás terroristacselekményre utaló jeleket mutat. A belügyminiszter arra kérte a lakosságot, hogy kerüljék el a városközpontot.

Christian Estrosi elmondta, a tettes az "allah akbar!" kifejezést kiáltozta. A polgármester úgy véli, az iszlamo-fasizmus szedi az áldozatait.

A Reuters hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva arról írt, hogy az áldozatok egyikét, egy nőt állítólag lefejeztek, és a polgármester is arról beszélt, hogy a bazilikában talált áldozattal hasonlóan végeztek, mint a Párizs elővárosában október 16-án meggyilkolt tanárral, Samuel Patyval.

A Le Monde információi szerint egy nőt és egy férfit a bazilikában ölt meg a támadó, a harmadikat, aki ugyancsak egy nő, a bazilika előtti bárban támadta meg az elkövető, ahol az áldozat menedéket keresett.

Emanuel Macron államfő hamarosan a városba érkezik.